Kurti: Moj mandat se neće završiti odlukom Ustavnog suda, ovo je pobednička vlada

Kosovski premijer Aljbin Kurti ponovio je poziv za izbore, istakavši da će ova godina biti izuzetno važna i pomenuvši izbore koji će se održati u mnogim zemljama na Balkanu a takođe i u Sjedinjenim Američkim Državama.

Kurti: Moj mandat se neće završiti odlukom Ustavnog suda, ovo je pobednička vlada

U intervjuu za televiziju Siri, vršilac dužnosti premijera Kosova ponovio je da je Samoopredeljenje udvostručilo svoju podršku. Kurti je rekao da imaju više od 52 odsto podrške građana.

Na pitanje da li se njegovo premijerstvo završava odlukom Ustavnog suda, Kurti je rekao "ne" i govorio je o dupliranju podrške i jazu između volje naroda i zastupljenosti u institucijama.

“Svakako ne, zato što smo mi pobednička stranka, nismo vlada koja je izgubila polovinu parlamentarne podrške, nego vlada predvođena pobedničkom strankom koja je udvostručila svoju podršku. Prema anketi sprovedenoj između 13. i 20. marta, mi imamo preko 52 odsto. S druge strane, iako je tehnička, to je vlada koju većina Kosova podržava od oslobođenja 1999. godine. Dakle, postoji paradoks tamo gde je nastao jaz između volje naroda i zastupljenosti u institucijama”, rekao je Kurti.

Vezani članci

Komentari na članak

Prelistaj nove naslove »

DRAGAŠ Vrem.prognoza

Popularno

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Anketa

Konvertor valuta

Video Foto

Vaktija Dragaš