Kurti: Manipulacija bošnjačkim glasovima smišljenja u Beogradu

Lista Adriane Hodžić pojavila se prva među bošnjačkim strankama na izborima 14. februara na Kosovu. Vođa VV, Albin Kurti izrazio je nezadovoljstvo ovom manipulacijom, gdje je, prema njegovim riječima, porijeklo iz Beograda, piše Indeksonline.

Kurti:  Manipulacija bošnjačkim glasovima smišljenja u Beogradu

Pretendet za premijera Kosova i predvodnik VV, apsolutnog pobjednika izbora od 14. februara, izrazio je nezadovoljstvo zbog izbornih manipulacija na sjeveru.

"Ovo je urađeno strateški, unaprijed osmišljeno, kako bi se zloupotrijebile mogućnosti i ustavne privilegije, kako bi se minirala nastojanja predstavnika nevećinskih zajednica, u ovom slučaju bošnjačke zajednice. Svakako da smo svi zbog toga ogorčeni i trebamo sve uraditi kako se ovakvo nešto nikada ne ponovi", kazao je Kurti i dodao da je veoma važno iskoristiti sva zanonska i pravna sredstva kako "ova očigledna deformacija volje građana ne bi direktno uticala na predstavljanje u Skupštini Kosova". 

On je istakao da korijeni ove manipulacije i zloupotrijebe nisu na Kosovu, nego u Beogradu.

"Svakako najpozvaniji za ovaj problem su pravnici, koji trebaju da upotrijebe sve zakonske mogućnosti. Ja kao predsjednik političkog subjekta VV, bivši i budući premijer Kosova, izražavam svoje nezadovoljstvo i ogorčenje zbog ove manipulacije i zloupotrijebe čiji korijeni nisu na Kosovu, nego u Beogradu", naglasio je lider VV-a, koji se osvrnuo i na proces prebrojavanja uslovnih glasova i glasova iz dijaspore.

"Mi s velikom pažnjom pratimo ovaj proces i jasno je da postoje tendencije kojima se želi koliko-toliko da se umanji naša plebisticarna pobjeda, ali i kašnjenja ove male nepravde, naizgled tehničke, koji u osnovi to nisu, neće moći umanjiti veliku promjenu koju je izglasao kosovski narod, 14. februara", rekao je Kurti.

Izvor: (indeksonline.net)

Vezani članci

Komentari na članak

Prelistaj nove naslove »

DRAGAŠ Vrem.prognoza

Popularno

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Anketa

Konvertor valuta

Video Foto

Vaktija Dragaš