Kurti: Izbori samo u opštinama na severu Kosova, nijedna naša akcija nije iznenadila SAD

Premijer Kosova Albin Kurti rekao je da će izbora biti samo u četiri opštine na severu Kosova u kojima su gradonačelnici podneli ostavke, prenosi Gazeta ekspres.

Kurti: Izbori samo u opštinama na severu Kosova, nijedna naša akcija nije iznenadila SAD

Kurti je na konferenciji za medije rekao "da su prošle godine održani lokalni i republički izbori i da žali što će na izbore izaći opštine u kojima su predsednici liste Srpske podneli ostavke".

"Prošle godine su održani i državni i lokalni izbori. Ove godine izbori su održani iu Pokretu Samoopredeljenje. Izbori su gotovi. Nema više izbora", rekao je Kurti.

Dodao je da mu je žao što će sada morati da se održavaju izbori u opštinama na severu Kosova u kojima su gradonačelnici podneli ostavke.

"Oni su mogli da nastave svoj mandat, ali ove ostavke jasno vode do izbora u tim opštinama", dodao je Kurti.

Na pitanje novinara da li to što nije slušao savete Sjedinjenih Američkih Država i EU znači da su odnosi sa njima poremećeni, Kurti je rekao da nijedna akcija Vlade koju vodi nije iznenadila Ameriku ili EU, prenosi Ljajmi.

"Nijedna naša akcija nije iznenadila nijednog američkog ili evropskog zvaničnika, u stalnom smo kontaktu s njima. Imamo SAD kao prijatelje i partnere, tako da prijatelji i partneri ne pišu ona saopštenja koja ste citirali. Nema takvog izveštaja, naravno, to je uvreda i za SAD koje su demokratska država. Naše partnerstvo sa njima, naš savez sa njima je savez zasnovan na vrednostima i ciljevima sa zajedničkim interesima. Jednom smo odložili odluku, za mesec dana i dogovorili smo se da je to poslednje odlaganje", rekao je Kurti.

On je dodao da se dva puta nedeljno sastaje sa američkim i ambasadorima zemalja EU.

Vezani članci

Komentari na članak

Prelistaj nove naslove »

DRAGAŠ Vrem.prognoza

Popularno

Anketa

Konvertor valuta

Video Foto

Vaktija Dragaš