Kurti i Mustafa potpisuju sporazum u ponedeljak

Koalicioni sporazum između Samoopredeljenja i Demokratskog saveza Kosova (DSK) biće potpisan u ponedeljak 2. decembra

Kurti i Mustafa potpisuju sporazum u ponedeljak

Nakon današnjeg sastanka predsednika Samoopredeljenja Aljbina Kurtija i Ise Mustafe iz DSK-a, saopšteno je da su dve stranke u potpunosti uskladile program buduće vlade Kosova.

Iz Pokreta Samoopredeljenje je saopšteno da je usklađivanje vladinog programa između Samoopredeljenja i DSK u potpunosti završeno.

Takođe je najavljeno da će odgovornosti za upravljanje biti podeljene narednih dana "razjašnjenjem stavova i zahteva obe strane".

"Danas su se u Skupštini Kosova sreli predsednik Samoopredeljenja Aljbin Kurti i predsednik DSK-a Isa Mustafa. Sastanak je završen stopostotnim usklađivanjem programa upravljanja i dogovorom o svim otvorenim pitanjima", navelo je Samoopredeljenje.

"Od dva različita načina vladinog kabineta sa dvanaest ministarstva koje su ponudili radni timovi naša dva subjekta, Kurti i Mustafa odlučili su se za prvu verziju. Naredni korak biće izbor odgovornosti u zajedničkom upravljanju, za koje su razjašnjene pozicije i zahtevi. Dakle, tema je otvorena i definisano je načelo rešenja, koje će na kraju biti zaključeno sporazumom u ponedeljak“, naveo je pokret Samoopredeljenje na Fejsbuku.

Vezani članci

Komentari na članak

Prelistaj nove naslove »

DRAGAŠ Vrem.prognoza

Popularno

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Anketa

Konvertor valuta

Video Foto

Vaktija Dragaš