Kurti i Ljatifi pozivaju na poštovanje mera: Nema opuštanja zbog omikrona

Premijer Kosova Aljbin Kurti i ministar zdravlja Rifat Ljatifi poručili su da na Kosovu nema mesta za opuštanje u trenutku kada su potvrđeni prvi slučajevi omikrona, nove varijante koronavirusa, prenosi Reporteri.

Kurti i Ljatifi pozivaju na poštovanje mera: Nema opuštanja zbog omikrona

Kurti i Ljatifi su tokom posete centru za vakcinaciju u Kosovu Polju pozvali građane na vakcinaciju i pridržavanje mera protiv kovida-19, kao jedinog i dokazanog oružja protiv korona virusa.

U saopštenju se navodi da su oni ponovili da kosovska vlada zajedno sa zdravstvenim vlastima stalno prati epidemiološku situaciju, uz konsultacije sa domaćim i međunarodnim stručnjacima. 

Poručili su da će svaka akcija, i svaki korak koji vlada bude preduzela, biti zasnovan na najnovijim naučnim podacima u vezi sa omikronom. 

“Naglašeno je da nikada ne treba da bude opuštanja. Iskustvo drugih zemalja pokazuje da porast obolelih, kao i povećanje broja pacijenata primljenih u bolnicu, može biti brz i nemilosrdan", navodi se u saopštenju.

Istaknuta su dva glavna cilja: da porast slučajeva ne bude brz kako se ne bi preopteretio zdravstveni sistem i da se spreči širenje virusa, a u saopštenju se dodaje da uspeh u njihovom ostvarivanju ne zavisi samo od vlade, već od svih. 

Vezani članci

Komentari na članak

Prelistaj nove naslove »

DRAGAŠ Vrem.prognoza

Popularno

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Anketa

Konvertor valuta

Video Foto

Vaktija Dragaš