Kurti i Konjufca podneli tužbu protiv Thaçija i Veseljia zbog lažne izjave i klevete

Predsednik i šef poslaničke grupe Samoopredeljenja Albin Kurti i Glauk Konjufca podneli su sudu u Prištini tužbu protiv predsednika Kosova Hashima Thaçija i predsjednika kosovskog parlamenta Kadrija Veselija, u kojoj se navodi da su oni pod zakletvom davali lažne izjave o funkcionerima Samoopredeljenja.

Kurti i Konjufca podneli tužbu protiv Thaçija i Veseljia zbog lažne izjave i klevete

Prema riječima Kurtija, na ročištu koje je održano 28. decembra prošle godine u predmetu protiv grupe “Oko naroda” (Syri i Popullit) Thaçi i Veseli su pod zakletvom oklevetali njega, Konjufcu i člana Samoopredeljenja Sadri Ramabaja.

“Krivične tužbe protiv Hashima Thaçija i Kadrija Veselia predajemo danas imajući u vidu lažne izjave protiv ‘Oka naroda’ u slučaju kada su napali mene i Konjufcu. Oni su tu davali lažne izjave, klevetali su. Jasno je da se radi o političkoj tendenciji, da se bore protiv Pokreta. To je akt političke eliminacije Samoopredeljenja”, rekao je Kurti novinarima predajući tužbu u Osnovnom sudu.

Šef poslaničke grupe Samoopredeljenja Konjufca je rekao da su Thaçi i Veseli izabrali da putem pravde pogađaju političkog protivnika.

“Prema rečima predsednika, ja i Albin smo povezani sa organizacijom ‘Oko naroda’. Predsednik je rekao da treba proširiti optužnicu protiv mene i Albina. On je izabrao da putem pravosuđa gađa političkog protivnika. Mi verujemo da ovde ima smelih tužilaca koji ne dolaze do izražaja”, kazao je Konjufca.

Predsjednik Kosova Hashim Thaçi je tokom svedočenja 28. decembra 2018. godine rekao da lider Samoopredeljenja Aljbin Kurtij, šef poslaničke grupe Samoopredelenja Glauk Konjufcu i optuženi Sadri Ramabaja stoje iza organizacije “Oko naroda”, koja se tereti da je planirala ubistva najviših zvaničnika Kosova i čiji su članovi otkriveni i uhapšeni nakon atentata na prištinskog advokata Azema Vlasija.

Thaçi je tokom dela svedočenja koje je bilo otvoreno za javnost rekao da su ga o postojanju organizacije obavestili organi bezbednosti ;nekoliko dana pre atentata na Vlasija.“Iza ove kriminalne organizacije, kako sam informisan, stoje Albin Kurti, Glauf Konjufca i Sadri Ramabaja. Ja podržavam njihovo maksimalno kažnjavanje, jer se radi o ljudima koji predstavljaju pretnju i moguće su ubice nevinih ljudi”, kazao je Thaçi.

Slično je na svedočenju izjavio i predsednik kosovskog parlamenta Kadri Veseli.

Vezani članci

Komentari na članak

Prelistaj nove naslove »

DRAGAŠ Vrem.prognoza

Popularno

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Anketa

Konvertor valuta

Video Foto

Vaktija Dragaš