Kurti: Bio je to neophodan pad, da bismo se uzdigli i pobedi

Premijer Kosova u ostavci Aljbin Kurti je, u prvoj javnoj reakciji na smenjivanje svoje vlade u Skupštini Kosova, rekao da je to bio neophodan pad zarad potrebnog uzdizanja jer će posle toga pobediti.

Kurti: Bio je to neophodan pad, da bismo se uzdigli i pobedi

"Dakle, budućnost je naša, dok ćemo izgbeći tragediju", napisao je Kurti na Fejsbuku.

Rekao je da je dobro da se jučerašnja sednica parlamenta Kosova dobro zapamti, a da će njegov Pokret Samoopredeljenje ipak pobediti.

"Ova Skupština ne veruje ovoj Vladi jer je podložna svakoj vlasti kao takvoj. Tačno je sinoć rekao profesor Enver Hasani - nepoverenje je bilo konjukturno. Kada demokratsko predstavljanje padne pod političkom konjukturom, otuđenje postaje norma", napisao je Kurti.

"Svrha izglasavanja nepoverenja nije bilo svrgavanje vlade, već slabljenje vlade. A to je podstakla poruka (izaslanika SAD Ričarda) Grenela: na Kosovu je preko 80 poslanika spremnih da rizikuju živote građana samo da prođe predsednička razmena (teritorija)", naveo je Kurti.

Rekao je da će nastaviti da radi kao šef vlade u ostavci, koja je na dužnosti, a ne kao predvodnik neke vanredne "prinudne vlade".

"Prvo se moramo zajedno boriti protiv pandemije Covid-19. Iznad svega, budimo uz narod, govoreći im da je Kosovo naš dom", napisao je Kurti.

Skupština Kosova je sinoć sa 82 glasa za, 32 protiv i 1 uzdržanim glasom opozvala Vladu Kurti. Zahtev za opoziv je podneo DSK koji je bio koalicioni partner vlade.

 

Vezani članci

Komentari na članak

Prelistaj nove naslove »

DRAGAŠ Vrem.prognoza

Popularno

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Anketa

Konvertor valuta

Video Foto

Vaktija Dragaš