Kurti: 6. oktobra premijer sam ja, predsednik parlamenta Vjosa Osmani

Vođa Pokreta Samoopredjeljenje Aljbin Kurti bio je deo albanske organizacije za dijasporu u Berlinu. Kako prenosi periskopi.com, on je u intervju za Dojče Vele na albanskom rekao da će nakon 6. oktobra biti premijer napredne vlade.

Kurti: 6. oktobra premijer sam ja, predsednik parlamenta Vjosa Osmani

"6. oktobra mi ćemo pobediti, ja postajem premijer, a Vjosa Osmani postaje predsednik parlamenta. Kao premijer ne bih želeo da vidim opoziciju kao što je Samoopredeljenje bilo nekada. Naše akcije u Skupštini bile su protiv bosnizacije Kosova. Za sva svoja dela ja sam bio kažnjen i zatvorom, za razliku od onih koji pljačkaju milione i uživaju u njima bez dana zatvora", rekao je Kurti.

Što se tiče dijaloga sa Srbijom, Kurti kaže da će srpska država morati više da se menja nego Kosovo.

"Biće dijaloga. Kao premijer napraviću dijalog sa Briselom za dijalog sa Srbijom. To se ne može prejudicirati, ali moramo sanirati rane nastale pogrešnim pristupom teritorijalne razmene. Srbi Kosova imaju pravo da im se poboljšaju uslovi života kao i za sve građane", kaže Kurti.

"Ne može sporazum bez dobro pripremljenog dijaloga. Želimo da Srbija prizna nezavisnost Kosova i nadoknadi nam za zločine koje je počinila”, poručio je on.

Izvor: (kosovo - online)

Vezani članci

Komentari na članak

Prelistaj nove naslove »

DRAGAŠ Vrem.prognoza

Popularno

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Anketa

Konvertor valuta

Video Foto

Vaktija Dragaš