Krivična prijava protiv Vlade za povećanje plate

Odluka Ustavnog suda je skandalozna koliko i odluka Haradinajeve Vlade za povećanje plata. To je izjava pokreta Samoopredeljenja u vezi sa odlukom Ustavnog suda o povećanju plate državnim zvaničnicima.

Krivična prijava protiv Vlade za povećanje plate

Poslanica opozicionog Samoopredeljenja, Arbërie Nagavci kaže da su glasanjem za prekršili član 424 Krivičnog zakona, koji predstavlja sukob interesa.

Zbog toga, Nagavci kaže da će podnijeti krivične prijave protiv Vlade u cjelini, uključujući i ministre koji su glasali za takav zakon.

“Odluka Ustavnog suda je skandalozna koliko i odluka Haradinajeve Vlade. Osim ustavnih prekršaja, premijer Haradinaj i svi ostali ministri koji su glasali za prekršili su član 424 Krivičnog zakona, pitanje koje predstavlja sukob interesa. Onda ćemo to procesuirati podnošenjem krivične prijave protiv premijera i svih onih koji su glasali za”, rekla je Nagavci za Tribuna Channel.

Ustavni sud je zaključio da nema prekršaja odlukom Vlade za povećanje plata vladinom kabinetu, gdje će premijer dobijatu platu 2950 eura.

Vezani članci

Komentari na članak

Prelistaj nove naslove »

DRAGAŠ Vrem.prognoza

Popularno

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Anketa

Konvertor valuta

Video Foto

Vaktija Dragaš