KP: Sto pripadnika KP na lečenju zbog psihičkih problema

Nakon što je nedavno policajka iz Gnjilana u tom gradu ubila roditelje i dva brata Kosovska policija je objavila da preko sto policajaca ima psihičke probleme i boluje od drugih bolesti.

KP: Sto pripadnika KP na lečenju zbog psihičkih problema

Direktor Kosovske policije, Rašit Ćaljaj, izneo je podatak da policajci pored psihičkih problema, boluju i od raka.

„U Kosovskoj policiji imamo lošu situaciju po pitanju zdravstvenog aspekta nekih kolega. Imamo kolege koji boluju od raznih teških bolesti, neke od njih uključuju i rak. Ima i onih koji imaju psihičkih problema. Svi se medicinski leče“, rekao je Ćalaj, prenosi Koha Ditore.

Prema njegovim rečima, većina obolelih policajaca radi na lakšim pozicijama.

„Oni rade bez oružja i opreme zbog nedostatka adekvatnih zakona. Moramo ih održavati da rade i dajemo sve od sebe za sistematizaciju“, kaže Ćaljaj.

Ćaljaj je rekao da svi koji se nalaze na lečenju zbog psihičkih problema ne mogu da budu otpušteni s posla, jer to ne dozvoljavaju zakonski propisi.

Veljiu: Službenici sa mentalnim problemima rade u mnogim institucijama

Kosovski ministar unutrašnjih poslova, Agim Veljiu, rekao je da zaposleni u mnogim javnim institucijama imaju probleme mentalne prirode.

“Postoje takvi problemi i u drugim institucijama, ne samo u policiji, već i u obrazovanju i zdravstvu. Međutim, policajci su izloženi većem riziku jer su naoružani. Čak sam i u ranijim fazama tražio da u oblasti obrazovanja, gde sam bio, donesem zakon o prevremenom penzionisanju nekih prosvetnih radnika. Pažljivo ćemo raditi na tome da donesemo zakon o prevremenom penzionisanju policajaca koji imaju različite probleme“, rekao je Veljiu.

Veljiu i Ćaljaj su dan nakon tragedeje u Gnjilanu, posetili ovu opštinu i sastali se sa gradonačelnikom Lutfijem Hazirijem u zgradi opštine u kojoj je održana konferencija za štampu.

Izvor: (rtk 2)

Vezani članci

Komentari na članak

Prelistaj nove naslove »

DRAGAŠ Vrem.prognoza

Popularno

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Anketa

Konvertor valuta

Video Foto

Vaktija Dragaš