Kosovsko tužilaštvo ispituje Zeku zbog tvrdnji o kupovini 6.000 glasova u Drenici

Politička partija je dala 220.000 evra kako bi kupila 6.000 glasova u Drenici, izjavio je Miljaim Zeka sinoć u Pressing-u i zbog ove izjave saslušaće ga tužilaštvo.

Kosovsko tužilaštvo ispituje Zeku zbog tvrdnji o kupovini 6.000 glasova u Drenici

Javno tužilaštvo ispitaće predsednika Evroatlanske partije Kosova, Miljaima Zeku zbog izjave date prilikom sinoćnjeg gostovanja u emisiji Pressing, gde je izjavio da postoje informacije da je počela kupovina glasova u Drenici i ukazao na koji način se to čini.

„Miljaim Zeka pozvan je na saslušanje sutra u Osnovnom tužilaštvu u Prištini zbog izjava datih u emisiji Pressing, gde je naveo da postoje informacije o kupovini glasova u regionu Drenice“, navelo je kosovsko tužilaštvo.

Zeka je izjavio da veće političke partije daju milione evra za kampanju i da je kupovina glasova počela. Čak je i pomenuo slučaj kada je, prema njegovim tvrdnjama, građaninu prećeno da ukoliko ne fotografiše glasački listić, da će biti primoran da plati duplo.

„Velike partije ulažu milione u kampanju. Kupovina glasova je takođe počela, imamo informacije. Danas na primer, dobio sam informaciju da je jednoj osobi rečeno da će mu biti plaćeno 50 evra za jedan glas. ‘Ukoliko ne fotografišeš svoj glasački listić, platićeš 100 evra posle 6 časova'“, izjavio je Zeka.

Drugi slučaj, prema Zekinim tvrdnjama, odnosi se na region Drenice, gde je jedna politička partija dala stotine hiljada evra kako bi kupila 6.000 glasova.

„Imamo informacije od međunarodnih izvora da je jedna politička partija u svojim kancelarijama u dva popodne platila 220.000 evra i kupila 6.000 glasova u Drenici“, rekao je predsednik Evroatlanske partije Kosova.

Izvor: (kossev.info)

Vezani članci

Komentari na članak

Prelistaj nove naslove »

DRAGAŠ Vrem.prognoza

Popularno

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Anketa

Konvertor valuta

Video Foto

Vaktija Dragaš