Kosovski zvaničnici osudili izjavu protiv Delavija

Kosovski lideri osudili su izjavu predsednika udruženja veterana OVK Nasima Haradinaja, koji je "pajacem" nazvao američkog ambasadora u Prištini Grega Delavija.

Kosovski zvaničnici osudili izjavu protiv Delavija

Kosovski predsednik Hašim Tači napisao je na svom Fejsbuku da je "Kosovo demokratska zemlja, gde je sloboda govora garantovana Ustavom", te da "slobodno iskazivanje mišljenja ne bi trebalo da bude zloupotrebljeno", i da degradira uvredom ambasadora države sa kojom "imamo ovekovečeno prijateljstvo", navode mediji, prenosi Unmik u svom pregledu štampe.

Predsednik kosovske skupštine Kadri Veselji, takođe, je osudio izjavu Nasima Haradinaja protiv Delavija koji je, kako je Veselji istakao, "mudar, dostojanstven i dobronameran".

Nasim Haradinaj oštro se obrušio na američkog ambasadora u Prištini Grega Delavija, povodom upozorenja SAD u vezi sa Specijalnim sudom, nazvavši ga "čobaninom" i "pajacem".

Uvrede su usledile pošto je Delavi upozorio lidere u Prištini da će snositi ozbiljne posledice ukoliko nastave da podržavaju inicijativu usmerenu ka ukidanju tog suda. 

Vezani članci

Komentari na članak

Prelistaj nove naslove »

DRAGAŠ Vrem.prognoza

Popularno

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Anketa

Konvertor valuta

Video Foto

Vaktija Dragaš