Kosovski mediji: Palmer na zajedničkom sastanku sa albanskim i srpskim političkim predstavnicima

Pomoćnik državnog sekretara SAD za Jugoistočnu Evropu Metju Palmer u poslepodnevnim časovima pozvao je političke lidere Albanaca i Srba u kosovskim institucijama u Ambasadu SAD u Prištini, saznaju RTK2 i Gazeta Blic. Sa druge strane, Gazeta Blic piše da je ovaj sastanak danas počeo nešto posle 14 časova, dok je samu vest objavio nešto posle 17:00.

Kosovski mediji: Palmer na zajedničkom sastanku sa albanskim i srpskim političkim predstavnicima

Sastanku su, prema izveštavanju medija u Prištini, prisustvovali premijer Kosova Ramuš Haradinaj, presednik Skupštine Kadri Veselji, predstavnici opozicije Agim Veljiu i Aljbin Kurti. Tu su od Srba bili i predsednik Srpske liste Goran Rakić i Slobodan Petrović iz Samostalne liberalne stranke.

Tema sastanka je dijalog sa Srbijom i kako odblokirati novonastalu situaciju, navode ovi mediji.

Gazeta Blic se u svojim izvorima pozvala na Seljima Seljimija, šefa Haradinajevog kabineta, ne dajući druge detalje tokom dana, osim toga da je na sastanku „prisutan Haradinaj“. Isti portal naveo je potom da su na sastanku i ostali, a i RTK2, koja je nešto kasnije objavila istu vest, pozvala se na svoja „saznanja“.

Međutim, ni večeras, nema drugih detalja ili potvrde o ovom sastanku, kao ni fotografija, a nisu se oglasili ni američki, kao ni kosovski zvaničnici, ali jeste Samostalna liberalna stranka na  Fejsbuk profilu, na kojoj je podelila ovu vest uz opis da je sastanku prisustvovao Slobodan Petrović.

Vezani članci

Komentari na članak

Prelistaj nove naslove »

DRAGAŠ Vrem.prognoza

Popularno

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Anketa

Konvertor valuta

Video Foto

Vaktija Dragaš