Kosovski epidemiolog upozorava na porast broja smrtnih slučajeva od koronavirusa

Epidemiolog Isuf Dedušaj izjavio je da se očekuje porast broja smrtnih slučajeva od koronavirusa na Kosovu

Kosovski epidemiolog upozorava na porast broja smrtnih slučajeva od koronavirusa

"Izražavam saučešće članovima porodice koji su izgubili svoje najmilije. Očekuje se da će biti još smrtnih slučajeva. Ova bolest ima relativno visoku stopu smrtnosti, posebno kod starijih osoba. U Italiji i drugim zemljama umrli su ljudi i mlađeg životnog doba, ali su imali i neku drugu bolest", rekao je Dedušaj za TV Kljan Kosova.

Prema njegovim rečima, jedina uspešna mera u borbi protiv koronavirusa je obustava masovnih okupljanja.

"Nedelju do deset dana pre prvog slučaja na Kosovu, odlučeno je da se škole zatvore, a 50 odsto stanovništva je u izolaciji. Jedina uspešna mera je obustava nastave u školama i masovnih okupljanja. I verske vođe takođe su se odazvale pozivu da izbegavaju verske obrede", istakao je Dedušaj.

Naglasio je da Kosovo ima gorko iskustvo sa zaraznim bolestima, ali i istovremeno dodao da je zadovoljan dosadašnjim angažovanjem.

"Ono što me je impresioniralo je posvećenost medicinskog osoblja, koji su radili izvanredno i striktno sproveli mere koje je Vlada Kosova preduzela protiv širenja pandemije", ocenio je Dedušaj.

Ministarstvo zdravlja saopštilo je da su dva pacijenta danas umrla od posledica koronavirusa, čime se broj umrlih na Kosovu porastao na tri.

Vezani članci

Komentari na članak

Prelistaj nove naslove »

DRAGAŠ Vrem.prognoza

Popularno

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Anketa

Konvertor valuta

Video Foto

Vaktija Dragaš