Kosovska vlada usvojila nove mere u borbi protiv koronavirusa

Kosovska vlada usvojila je nove mere u sprečavanju širenja koronavirusa koje je danas na sednici vlade predložio ministar zdravlja Armend Zemaj, prenosi Indeksonlajn, među novim merama je i obavezno nošenje maski, kao i zabrana okupljanja više od 50 ljudi.

Kosovska vlada usvojila nove mere u borbi protiv koronavirusa

"S obzirom na epidemiološku situaciju i broja novih slučajeva koji su se pojavili u poslednje dve nedelje kao i širenje virusa kovid-19, nakon sastanka vlade u prisustvu premijera, Ministarstvo zdravlja preporučuje konkretne mere kako bi se sprečilo dalje širenje koronavirusa“, navodi se u zaključku Vlade Kosova.

Od nadležnih se očekuje smanjenje zaposlenih u administraciji, zatvaranje kancelarija u svim institucijama u kojima postoje pozitivni slučajevi i samoizolacija za osobe koje su imale kontakt sa zaraženim osobama u trajanju od 14 dana.

U odluci vlade se naglašava da se mere strogo moraju poštovati.

„Strogo poštujte mere fizičke distance, dezinfekciju, inspekcije da primene zakon za sprečavanje zaraznih bolesti, zdravstveni radnici da koriste maske, nošenje zaštitnih maski je obavezno, poštujte rastojanje od 2 m, na ulazu svake institucije nosite maske. Prilikom korišćenja prevoza treba poštovati distancu i ventilaciju vazduha, zabranjuju se posete zdravstvenim ustanovama, kao i okupljanja više od 50 ljudi", rekao je Zemaj na sastanku vlade.

Vezani članci

Komentari na članak

Prelistaj nove naslove »

DRAGAŠ Vrem.prognoza

Popularno

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Anketa

Konvertor valuta

Video Foto

Vaktija Dragaš