Kosovska policija poziva na oprez u vožnji usled snega i klizavog puta

Kosovska policija uputila je apel vozačima da budu oprezniji u vožnji, usled snežnih padavina koje su juče zahvatile celu teritoriju Kosova. Isti apel poslalo je i Ministarstvo infrastrukture, uz poruku da su kompanije za održavanje puteva neprekidno na terenu.

Kosovska policija  poziva na oprez u vožnji usled snega i klizavog puta

Snežne padavine i mraz na putevima stvaraju poteškoće u drumskom saobraćaju, poručuju iz policije.

„Tražimo od svih učesnika u saobraćaju, a posebno vozača, da prilagode vožnju uslovima na putu, poštuju saobraćajne znakove i budu oprezni“, navodi se u saopštenju.

Precizirali su da je posedovanje zimske opreme i zimskih guma obavezno.

Kosovska policija navodi da će preduzimati mere protiv onih koji krše zakon, a kako bi se smanjio broj nezgoda, odnosno, stvorila veća bezbednost na putevima.

Ujedno, juče je Ministarstvo životne sredine, prostornog planiranja i infrastrukture saopštilo da su svi regionalni putevi, kao i autoputevi, prohodni.

Pozvali su vozače da budu oprezni u vožnji, te ujedno saopštili da su kompanije za održavanje puteva neprekidno na terenu.

Iz policijskog regiona Sever ujedno su najavili da je, usled zimske sezone, pojačana kontrola drumskog saobraćaja, radi prevencije.

U toku jučerašnjeg dana na Kosovu se dogodilo više saobraćajnih nezgoda.

Nedaleko od muslimanskog groblja u Severnoj Mitrovici došlo je do udesa kada su se sudarila dva putnička vozila.

Kako su naveli iz policije povređena je jedna osoba, a do nezgode je najverovatnije došlo usled neprilagođene vožnje i loših vremenskih uslova.

Četri osobe povređene su sinoć u nezgodi koja se dogodila nedaleko od Peći, dok je u blizini Uroševca autobus skliznuo sa puta i prevrnuo se, usled čega su povređene tri osobe.

Ujedno, kasno sinoć su tri osobe pretrpele povrede kada su se u prizrenskom selu Ljubižda sudarila dva vozila.

Vezani članci

Komentari na članak

Prelistaj nove naslove »

DRAGAŠ Vrem.prognoza

Popularno

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Anketa

Konvertor valuta

Video Foto

Vaktija Dragaš