Kosovska opozicija vraća se u Skupštinu, traži nove izbore

Predsedništvo Skupštine Kosova odlučilo je da se u četvrtak, 20. septembra, u 14 časova održi vanredna sednica Skupštine. Zahtevom opozicije i dvoje nezavisnih poslanika, na dnevnom redu su nacrti zakona o ratifikaciji međunarodnih sporazuma kojima Kosovo dobija milione evra.

Kosovska opozicija vraća se u Skupštinu, traži nove izbore

Predsednik Skupštine Kosova, Kadri Veselji, kazao je da su dobre vesti to što se opozicija vraća u Skupštinu

Po njegovim rečima, deo opozicije je i ranije glasao za ovakve sporazume. Iako nije bilo potrebe da sutrašnja sednica bude vanredna, kaže da je dobro da će da se održi.

"Vrlo brzo, verujem, u ovom duhu, bez vanrednog zasedanja, imaćemo plenarnu sednicu kojom će se spojiti dve vanredne sednice i imaćemo zajedničku rezoluciju za nacionalni konsenzus i zajednički tim iz parlamenta i vlade sa mandatom, a koji će da se suoči sa Srbijom u završnom dijalogu", rekao je Veselji.

Veselji je rekao i da se nada da će skupština da se vrati redovnim zasedanjima, bez održavanja vanrednih.

Memlji Krasnići iz Demokratske partije Kosova rekao je da su oni koji su zatražili sednicu prvobitno učinili nemogućim da Kosovo dobije sredstva u iznosu od oko 50 miliona evra iz prvog IPA sporazuma.

Prema njegovim rečima, sada se čini da su svesni toga i da ne rade na štetu građana.

"Ova promena pristupa – nadam se da će takođe nastaviti u drugim važnijim pitanjima, kao što su zakoni koji se odnose na izuzetno važnu kampanju za našu zemlju, a posebno za dijalog sa Srbijom, gde imamo nacrt rezolucije koju očekujemo od jula", rekao je.

On je kazao i da će o drugom delu tačaka sa prethodne sednice da se raspravlja na narednoj redovnoj sednici.

Avdulah Hoti je kazao: "Ne preostaje drugi način, osim novih izbora… Prošlo je vreme arogancije kada je koalicija PAN mogla da proizvede bilo kakvu promenu kao i oni koji govore u ime većine. Opozicija predstavlja 60% građana Kosova, ali smo u pat poziciji zbog insistiranja PAN-a. Ova vladavina se završava", rekao je Hoti.

Vezani članci

Komentari na članak

Prelistaj nove naslove »

DRAGAŠ Vrem.prognoza

Popularno

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Anketa

Konvertor valuta

Video Foto

Vaktija Dragaš