Kosovo: Uhapšeno 8 lica zbog organizovanog kriminala u kockanju

Kosovska policija je u pećkom i prištinskom regionu u sredu uhapsila osam muškaraca sa Kosova, osumnjičenih za organizovanje "piramidalne šeme u kockanju", ne saopštavajući njihovu nacionalnost.

Kosovo: Uhapšeno 8 lica zbog organizovanog kriminala u kockanju

Kako je saopšteno iz Kosovske policije, akcija je izvedena nakon višemesečnog operativnog rada praćenja "kriminalnih aktivnosti dobro organizovane grupe, koja je konzistentno radila na organizovanju piramidalne šeme kockanja, i učestvovala u organizovanom kriminalu". Tokom akcije zaplenjena je veća količina novca, kao i aparati za kockanje.

Pripadnici direktorata za istragu organizovanog kriminala Kosovske policije ovu akciju izveli su u pećkom i prištinskom regionu, izvršivši pretres prostorija u kojima su se sprovodile nezakonite aktivnosti kockanja. 

Uhapšeni su: B.M. ('73), Z.Z. ('82), E.M. ('87), B.M. ('90), R.B. ('74), F.B ('84), R.H.('91) i E.S. ('85).
 
Tokom akcije zaplenjena su dva komada vatrenog oružja, 72 aparata za kockanje, jedan rulet, 15 računarskih kućišta, dva aparata za štampanje karata, kao i više od 13 000 evra.

Svi uhapšeni su u pritvoru.

Kosovska policija je istog dana, u dve odvojene akcije u Mitrovici i Prištini, uhapsila još pet osoba osumnjičenih za trgovinu ljudima i seks trafiking žrtava ove trgovine, ne saopštavajući nacionalnost uhapšenih osim da su sa Kosova, i da se radi o muškarcima. Istovremeno, uhapšene su i dve Albanke sa Kosova, od kojih je jedna maloletna, a koje su identifikovane kao žrtve. 

Izvor: (Kossev.info)

Vezani članci

Komentari na članak

Prelistaj nove naslove »

DRAGAŠ Vrem.prognoza

Popularno

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Anketa

Konvertor valuta

Video Foto

Vaktija Dragaš