Kosovo i Austrija: Dogovoren Akcioni plan za 2017.

Kosovski ministar spoljnih poslova, Enver Hodžaj i njegov austrijski kolega, Sebastijan Kurc, postigli su dogovor o zajedničkom Akcionom planu "dve zemlje" za 2017. godinu.

Kosovo i Austrija: Dogovoren Akcioni plan za 2017.

Ovaj plan predlaže zajedničke aktivnosti u spoljnoj politici i drugim oblastima i postignut je tokom Minhenske bezbednosne konferencije, saopšteno je iz kosovskog ministarstva. Akcioni plan između Kosova i Austrije po prvi put potpisan je prošle godine, kada je to učinjeno i sa Srbijom, Bosnom i Hercegovinom, Makedonijom, Albanijom i Crnom Gorom.

"Ovaj Akcioni plan ima jasne ciljeve i merljive zajedničke aktivnosti sa Austrijom," rekao je Hodžaj, saopšteno je iz njegovog ministarstva. On se istovremeno na svom Twiter nalogu zahvalio Kurcu, navodeći da se raduje pojačanoj saradnji.

Na Twiteru se oglasio i Sebastijan Kurc:

"Sastao sam se sa Enverom Hodžajem - dogovorili smo se o bilateralnom Akcionom planu 2017, kontinuirana podrška za Kosovo i EU perspektivu, potreban napredak u dijalogu."

Austrija je planove sa Zapadnim Balkanom potpisala po prvi put pre gotovo tačno godinu dana. Kako je tada saopšteno iz austrijskog MSP-a, oni pokrivaju oblasti kao što su ekonomska saradnja i saradnja u obrazovanju, podrška u procesu pristupanja EU i saradnja u kulturi i civilnom sektoru.

Vezani članci

Komentari na članak

Prelistaj nove naslove »

DRAGAŠ Vrem.prognoza

Popularno

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Anketa

Konvertor valuta

Video Foto

Vaktija Dragaš