Kosovo će sutra odlučiti o novim merama protiv koronavirusa, najavljena ekstremna ograničenja

Ministarstvo zdravlja najavilo je da će se sutra sastati Odbor za procenu i koordinaciju epidemiološke situacije izazvane kovidom-19 i razmotriti nove predloge za primenu mera kako bi se sprečilo pogoršanje situacije koja može dovesti do krajnjih ograničenja, piše Ljajmi.

Kosovo će sutra odlučiti o novim merama protiv koronavirusa, najavljena ekstremna ograničenja

Ministarstvo zdravlja pozvalo je građane da poštuju mere koje su na snazi, a od kosovske policije i relevantnih inspektorata zahteva se da hitno preduzmu mere protiv kršilaca odluka povezanih sa kovid-19, na osnovu Zakona o sprečavanju i borbi protiv pandemije“, navedeno jeu saopštenju.

Nacionalni institut za javno zdravlje Kosova od 1.608 testiranih uzoraka registrovao je 418 pozitivnih slučajeva kovid-19.

Odbor će sutra razmotriti neke predloge koji se odnose na moguća ograničenja ili smanjenja aktivnosti u različitim sektorima, povećanje brige u javnim i privatnim institucijama, povećanje brige za određene starosne grupe i kategorije...

Ministarstvo zdravlja poziva roditelje da decu ne izlažu zdravstvenim rizicima učešćem u raznim događajima najavljenim na društvenim mrežama poput Noći veštica, znajući činjenicu da su na snazi odluke kojima se zabranjuju okupljanja građana i slične organizacije, piše Ljami.

Izvor: (kosovo-online.com)

Vezani članci

Komentari na članak

Prelistaj nove naslove »

DRAGAŠ Vrem.prognoza

Popularno

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Anketa

Konvertor valuta

Video Foto

Vaktija Dragaš