Kosovari će plaćati duplo za Radio Televiziju Kosova

Osim mjesečne pretplate od 2,5 eura, predviđeno je da se od budžeta kosovskih poreskih obveznika izdvoje još 0,4 posto u narednoj godini za Radio Televiziju Kosova.

Kosovari će plaćati duplo za Radio Televiziju Kosova

Jer se u novom zakonu, kojeg je Odbor za državnu upravu, lokalnu samoupravu i medije proslijedio u srijedu Vladi, predviđaju dvije forme finansiranja, kao i druge načine putem marketinga i drugih usluga, piše danas Koha Ditore.

Zahvaljujući tome, budžet javne kosovske televizije povečaće se za 85 posto. Predviđa se da se od pretplate (2,5 eura mjesečno) prikupe oko 14 miliona eura, od državnog budžeta 8 miliona eura, kao i 2,5 miliona eura od marketinga.

Javna televizija, koja je optužena nekoliko puta od strane civilnog društva i opozicionih partija zbog veze sa vlastima i lošeg upravljanja, imaće budžet od 24,5 miliona eura, ili 11 miliona više nego je to slučaj sa važećim zakonom.

U nacrtu zakona se predviđa da generalni direktor ima petogodišnji mandat, uz mogućnost neograničenog ponovnog izbora. Tome se protivilo civilno društvo, ali parlamentarni odbor nije uzimao u obzir. Nacrt zakona nije smanjio ni broj članova odbora od 11 lica, a istovremeno je uklonjena i uplata za licencu, za koju je RTK obavezna da plati u Nezavisnoj komisiji za medije.

Izvor: (kosovo24sata.com)

Vezani članci

Komentari na članak

Prelistaj nove naslove »

DRAGAŠ Vrem.prognoza

Popularno

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Anketa

Konvertor valuta

Video Foto

Vaktija Dragaš