"Konkurs za policijske službenike bitan za mlade"

Kosovska policija je pre nedelju dana raspisala konkurs za prijem novih policijskih službenika. Da bi postali pripipadnici Policije Kosova kandidati moraju ispuniti određene uslove.

"Konkurs za policijske službenike bitan za mlade"

Kosovska Policija poziva građane Kosova iz svih zajednica da kokurišu i na taj način doprinesu većoj bezbednosti svoje zajednice.

Budući policijski službenici moraju da razmišljaju i prosuđuju pravedno, da donose jasne odluke i da se uspešno suočavaju sa izazovima. Sve kandidate koji prođu testiranje i proveru fizičke sposobnosti čeka intervju i psihološko testiranje, kao i lekarski pregled i provera prošlosti.

"Ohrabrujemo sve građane Kosova, posebno one iz manjinskih zajednica da apliciraju i budu deo Kosovske policije koja radi na tome da u svojim redovima ima članove svih etničkih grupa, jer je sveobuhvatnost i različitost jedna od vrednosti na kojoj počiva rad Kosovske policije", istakla je pukovnik kosovske policje, Taibe Canoli.

Stefan Filipović ispred nevladine organizacije Centar za mir i toleranciju smatra da je prijem novih pripadnika Kosovske policije značajan za sve građane Kosova, a posebno za one iz nevećinskih zajednica koji na taj način dobijaju svoje predstavnike u okviru ove institucije.

"Svaki konkurs je pozitivna stvar na Kosovu, naročito za mlade ljude koji su bez posla nevezano kojoj zajednici pripadaju. Ovo je posebno značajno za određene zajednice koje na Kosovu kako bi dobile svoje predstavnike unutar kosovske policijske službe. Ta prisutnost policije u lokalnoj zajednici povećava stepen osećaja bezbednosti građana", rekao je Stefan Filipović, ispred NVO Centar za mir i toleranciju.

Svi zainteresovani moraju ispunjavati sledeće uslove

• da je lice državljanin Kosova;

• da je starosti između 18 i 30 godina;

• da ima završenu srednju školu;

• da je dobrog fizičkog, mentalnog i emocionalnog zdravlja;

• da lice nije prethodno osuđivano;

• Da je bez tetovaža na vidnom mestu (lice, vrat, ruke)

• da ima lični integritet i visoke etičke vrednosti;

Prijave se mogu dobiti u kancelarijama regionalnih policijskih uprava, policijskim stanicama ili se mogu preuzeti sa zvanične web-stranice Policije Kosova, na adresi: www.kosovopolice. com. Svi kandidati uz prijavu prilažu svu potrebnu dokumentaciju koja je navedena u konkursu. Kompletiranu prijavu podnose kadrovskoj službi regionalne policijske uprave koja je najbliža njihovom mestu stanovanja svakog radnog dana od 9.00 do 15.00 časova. Konkurs je otvoren od 16. aprila i trajaće do 10. maja ove godine.

 

Vezani članci

Komentari na članak

Prelistaj nove naslove »

DRAGAŠ Vrem.prognoza

Popularno

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Anketa

Konvertor valuta

Video Foto

Vaktija Dragaš