Koha Ditore prekinula zvanične kontakte sa Hashimom Thaçijem

Dnevnik Koha Ditore je danas na prvoj stranici objavio da prekida sve zvanične kontakte sa predsjednikom Kosova Hashimom Thaçijem, pošto je optužio taj dnevnik da zastupa interese predsjednika Srbije Aleksandra Vučića.

Koha Ditore prekinula zvanične kontakte sa Hashimom Thaçijem

Na pitanje novinara Koha Ditore kako bi reagovao kada bi predsjednik Srbije koristio identične argumente za sjever Kosova kakve Thaçi navodi kada govori o priključenju Kosovu Preševske doline, predsjednik Kosova je odgovorio: "Ne govorim u ime Vučića, kao vi i vaš medij".

Koha Ditore je saopštila da prekida svaku zvaničnu komunikaciju sa Thaçijem i njegovim kabinetom, dok ne povuče izgovoreno i javno se izvini zbog tvrdnje da list "govori u ime Vučića".

Navodi se da će list izvještavati sa događaja čiji je Thaçi učesnik kada zaključi da je to u interesu javnosti i istine, ali da neće objavljivati intervjue, komentare i izjave drugim medijima, sve dok ne povuče riječi izgovorene o Koha Ditore.

I Udruženje novinara Kosova je kritikovalo Thaçija, uz ocjenu da njegova izjava predstavlja ugrožavanje profesionalnog integriteta reportera i medija.

Na pitanje novinara Koha Ditore kako bi reagovao kada bi predsjednik Srbije koristio identične argumente za sjever Kosova kakve Thaçi navodi kada govori o priključenju Kosovu Preševske doline, predsjednik Kosova je odgovorio: "Ne govorim u ime Vučića, kao vi i vaš medij". Koha Ditore je saopštila da prekida svaku zvaničnu komunikaciju sa Thaçijem i njegovim kabinetom, dok ne povuče izgovoreno i javno se izvini zbog tvrdnje da list "govori u ime Vučića". Navodi se da će list izvještavati sa događaja čiji je Thaçi učesnik kada zaključi da je to u interesu javnosti i istine, ali da neće objavljivati intervjue, komentare i izjave drugim medijima, sve dok ne povuče riječi izgovorene o Koha Ditore. I Udruženje novinara Kosova je kritikovalo Thaçija, uz ocjenu da njegova izjava predstavlja ugrožavanje profesionalnog integriteta reportera i medija.

Pročitajte više na: http://www.info-ks.net/vijesti/kosovo/92227/koha-ditore-prekinula-zvanicne-kontakte-sa-hashimom-thacijem

Izvor: (info-ks.net)

Vezani članci

Komentari na članak

Prelistaj nove naslove »

DRAGAŠ Vrem.prognoza

Popularno

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Anketa

Konvertor valuta

Video Foto

Vaktija Dragaš