Kocijančič: EU već dugo čeka primenu dogovorenog iz dijaloga

Već dugo očekujemo punu implementaciju onoga što je dogovoreno u dijalogu Beograda i Prištine, što važi i za pitanje Zajednice srpskih opština (ZSO), izjavila je danas portparolka visoke predstavnice za spoljnu politiku i bezbednost Evropske unije (EU) Maja Kocijančič uoči nove runde tehničkog dijaloga u Briselu.

Kocijančič: EU već dugo čeka primenu dogovorenog iz dijaloga

"To važi i za drugo što je dogovoreno, kao što je energetika", rekla je Kocijančič novinarima u Briselu pred početak nove runde tehničkog dijaloga Beograda i Prištine, uz posredovanje EU. To je naše očekivanje i rad na tome se intenzivirao, ovi sastanci su dokaz da radimo na tome, dodala je.

Ona je navela da će teme današnjih razgovora biti - implementacija dogovora postignutih u dijalogu - ZSO, Sporazum o integrisanom upravljanju prelazima, energetika, Most u Mitrovici i sloboda kretanja.

Prema rečima Kocijančič, ti razgovori će trajati do srede i prethode sastanku na najvišem nivou u petak sa Federikom Mogerini, predsednika Srbije Aleksandra Vučića i kosovskog predsednika Hašima Tačija, koji će razgovarati o celovitoj normalizaciji odnosa i kako teče primena diogovora iz dijaloga.

Sastanak na nivou radnih grupa pregovarača se fokusira na primenu već dogovorenog i on je nastavak pregovora, a na sastanku na najvišem nivou će se sagledati gde smo u implementaciji dgogovorenog i razgovarati o celovitoj normalizaciji odnosa na nivou predsednika, objasnila je Kocijančič.

Vezani članci

Komentari na članak

Prelistaj nove naslove »

DRAGAŠ Vrem.prognoza

Popularno

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Anketa

Konvertor valuta

Video Foto

Vaktija Dragaš