KFOR: Ne znamo za plan Prištine

KFOR nije upoznat sa bilo kakvim planom o navodnoj nameri Prištine da upadne na sever Kosova i preuzme "Trepču", tvrdi portparol KFOR-a Vinčenco Graso.

KFOR: Ne znamo za plan Prištine

On, takođe, u izjavi za Tanjug ističe da je situacija na Kosovu pod kontrolom i da nema naznaka mogućih incidenata.

Povodom pisanja medija da je KFOR upoznat sa planom Prištine, ta vojna misija poziva sve da se, kako navodi Graso, uzdrže od izazivanja bespotrebnih tenzija plasiranjem neproverenih informacija, koje izazivaju neosnovanu zabrinutost među stanovništvom. 

Na pitanje Tanjuga, kako će KFOR delovati u slučaju upada naoružanih snaga na sever Kosova Graso je kratko naveo da KFOR održava stalne i dobre odnose sa svim bezbednosnim činiocima na Kosovu, kao i sa Vojskom Srbije, kako bi sprečio bilo kakvu neočekivanu akciju ili događaj. 

"KFOR je u potpunosti posvećen izvršavanju svog mandata u skladu sa Rezolucijom 1244 Saveta bezbednosti kako bi garantovao bezbednost i sigurnost za sve ljude na Kosovu. KFOR radi na sprečavanju i spreman je da interveniše u slučaju bilo kakvog ugrožavanja bezbednosti", dodao je Graso. 

On je ukazao na to da je bezbednosna situacija na Kosovu pod kontrolom i da nema naznaka mogućih incidenata. 

"Zabrinutost izaziva samo aktuelna retorika, jer ona stvara okruženje u kojem jedan izolovani incident može da eskalira. KFOR apeluje na sve javne govornike i medije da budu pažljivi, kako svojim rečima ne bi izazvali dalekosežnije posledice", naveo je Graso.

Vezani članci

Komentari na članak

Prelistaj nove naslove »

DRAGAŠ Vrem.prognoza

Popularno

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Anketa

Konvertor valuta

Video Foto

Vaktija Dragaš