KEDS: Očekuje nas teška zima, pozivamo građane da se ne greju na struju

Portparol KEDS-a Viktor Bužalja rekao je da Kosovo čeka nepredvidiva zima, i istakao da je tokom septembra zabeležen porast potrošnje struje, prenosi Gazeta.

KEDS: Očekuje nas teška zima, pozivamo građane da se ne greju na struju

"Zapravo, Kosovo je u energetskoj krizi, pošto smo prošle godine bili u vanrednoj situaciji, situacija je i dalje teška, nažalost umesto smanjenja potrošnje, tokom septembra je zabeležen porast potrošnje koji je blizu pet odsto na mesečnom nivou, dok je poslednjih dana povećanje veoma veliko. Potrošnja struje juče je bila 10 odsto više u odnosu na isti dan prošle godine i to ukazuje na pogoršanje. Trenutno je situacija stabilna, nema ograničenja struje, potražnja se pokriva. Ipak, mnogo se plašimo šta će biti tokom zime kada potrošnja nastavi da raste, jer se građani masovno greju na struju", naglašava Bužalja.

On je pozvao građane da se ne greju na struju, već da biraju alternativne oblike. Prema njegovim rečima, u energetskoj krizi nije samo Kosovo, već cela Evropa.

"Naš stalni apel je da se građani ne greju na struju, jer odlučuju da se greju na nebezbedan način, jer ne samo Kosovo, već i cela Evropa ulazi u turbulentne energetske situacije, nepredvidive i ne znamo koliko i kako ćemo", dodao je on.

Vezani članci

Komentari na članak

Prelistaj nove naslove »

DRAGAŠ Vrem.prognoza

Popularno

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Anketa

Konvertor valuta

Video Foto

Vaktija Dragaš