"Jeremić bi mogao biti pomiritelj podeljenih Srba na Kosovu"

Šefica novoformiranog poslaničkog kluba "Za spas Srbije - Nova Srbija" Sanda Rašković Ivić izjavila je da bi predsednički kandidat Vuk Jermić mogao da bude pomiritelj podeljenih Srba na Kosovu.

"Jeremić bi mogao biti pomiritelj podeljenih Srba na Kosovu"

"Vuk Jeremić tek treba da iznese svoj plan za Kosovo. Dok ga ne čuju jasno, Srbi sa Kosova ne mogu da se opredele. Mislim da je Jeremićeva šansa da se pored jasnog plana, pojavi i kao pomiritelj podeljenih Srba", rekla je Sanda Rašković Ivić u intervjuu za portal Komentar-pres 

Ona je dodala da je Aleksandar Vučić uspeo čak i na Kosovu da podeli Srbe na podobne i nepodobne, odnosno podobne i nepododne njegovom režimu.

Upitana zašto član novog poslaničkog kluba nije Slaviša Ristić sa kojim je imala dobru saradnju dok su bili u Demokratskoj stranci Srbije (SNS), Sanda Rašković Ivić je rekla da Ristić kao Srbin sa Kosova koji tamo i živi ima pojačanu dozu opreza.

"Više puta su Srbi sa Kosova bili izmanipulisani, a sve pod maskom zaštite njihovih interesa. Ristiću su vrata kluba širom otvorena", rekla je bivša predsednica DSS-a.

Za navode da se premijer Srbije samo bavi rasturanjem političkih partija Sanda Rašković Ivić je rekla da je belodano da Vučić razbija stranke u želji da od koga god može napravi svoj satelit.

"To ne govori o snazi, već o slabosti. Snaga leži u ideji, u demokratiji, u vladavini prava i poštovanju institucija. Vučić je sve to pogazio. Manipulacija svime i destrukcija svega što drugačije misli jeste njegov modus operandi", rekla je Sanda Rašković Ivić.

 

 

 

 
 
 

Vezani članci

Komentari na članak

Prelistaj nove naslove »

DRAGAŠ Vrem.prognoza

Popularno

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Anketa

Konvertor valuta

Video Foto

Vaktija Dragaš