Iz Preševa i Vranja u Makedoniju i na Kosovo po gorivo

Sve veći broj žitelja opština Preševo, Bujanovac i Vranje koristi prednost pograničnih mesta i gorivo kupuje na benzinskim pumpama u Makedoniji i na Kosovu jer je jeftinije nego u Srbiji.

Iz Preševa i Vranja u Makedoniju i na Kosovo po gorivo

Žitelji Preševa i Bujanovca za punjenje rezervoara u Makedoniji ili na Kosovu koriste svaku priliku kada tamo odlaze sa praznim rezervoarom, zbog rodbinskih ili poslovnih veza, a najčešći gradovi do kojih se dolazi su Kumanovo i Gnjilane.  

Kako navode žitelji Bujanovca za punjenje praznog rezervoara jeftinijim gorivom na bezninskim pumpama u Makedoniji ili na Kosovu ne isplati se odlazak preko granice samo za tu namenu, već se uvek tankovanje do vrha jeftinijim gorivom spaja sa nekim drugim obavezama.  

Najnovije poskupljenje goriva motivisalo je međutim i žitelje Vranja, kojima do granice sa Makedonijom ili sa Kosovom treba još po 20 kilometara u jednom pravcu - u odnosu na Bujanovac ili Preševo, da u većem broju krenu na organizovane ture punjenja rezervoara, pre svega u Makedoniji.  

Prema izjavama očevidaca nije retkost na benzinskim pumpama u Kumanovu videti Vranjance kako osim tankovanja rezervoara do vrha pune benzinom i kante koje su za tu svrhu poneli sa sobom.  

Prosečna cena bezolovnog benzina u Srbiji je trenutno 152,02 dinara za litar, odnosno 1,29 evra, dok je u Makedoniji 1,19 evro, a na Kosovu 1,25 evra.

Vezani članci

Komentari na članak

Prelistaj nove naslove »

DRAGAŠ Vrem.prognoza

Popularno

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Anketa

Konvertor valuta

Video Foto

Vaktija Dragaš