Interpol odložio odluku o članstvu Kosova

Međunarodna policija Interpol odložila je donošenje odluke o zahtevima za članstvo, uključujući zahtev Kosova, dok se ne sprovede studija, saopšteno je danas na sajtu te organizacije.

Interpol odložio odluku o članstvu Kosova

Generalna skupština Interpola odobrila je imenovanje savetnika koji će sprovesti studiju i dati preporuke o članstvu u Interpolu.

"Rezolucija sledi odluku Izvršnog odbora iz juna kojom se zahteva jasan i transparentan proces s definisanim skupom kriterijuma za članstvo u Interpolu", navedeno je u saopštenju.

Savetnik Hans Korel, bivši zamenik generalnog sekretara Ujedinjenih nacija za pravna pitanja, sprovešće studiju koja će biti predstavljena na 86. zasedanju Generalne skupštine Interpola 2017. u Pekingu.

"Dok se sprovodi studija, suspendovani su svi aktuelni i budući zahtevi za članstvo, uključujući zahteve Republike Kosova, Države Palestine i Solomonskih ostrva", saopštio je Interpol.

Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić izjavio je u ponedeljak da je na zasedanju Generalne skupštine Interpola u Indoneziji "propao još jedan pokušaj Kosova za prijem u članstvo".

"Iako se Kosovo mesecima pripremalo i poslalo note svim zemljama članicama, Generalna skupština Interpola odbila je sve zahteve za stavljanje na dnevni red zasedanja dodatnih tačaka o prijemu u članstvo", rekao je Dačić i dodao da je Kosovo u aprilu 2015. godine podnelo zahtev za članstvo.

 

Vezani članci

Komentari na članak

Prelistaj nove naslove »

DRAGAŠ Vrem.prognoza

Popularno

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Anketa

Konvertor valuta

Video Foto

Vaktija Dragaš