Imeri: Predstavnici Vlade planiraju podelu Trepče

Na današnjem 22. zasedanju glavnog odbora Samoopredeljenja, Visar Imeri je ponovio protivljenje kosovske opozicije formiranju Zajednice srpskih opština i istakao da predstavnici Vlade Kosova planiraju podelu Trepče.

Imeri: Predstavnici Vlade planiraju podelu Trepče

Na sednici glavnog odbora Pokreta Samoopredeljenje, lider Visar Imeri izjavio je da predstavnici kosovske Vlade razmatraju mogućnost  podele kombinata Trepče.

"Mustafa i Tači  razmatraju mogućnost formalne podele Trepče, jedna na severu, a druga na jugu. Dakle, tako će delovati  zajednica,  zato  se insistira na njenom formiranju, da bi naši resursi bili  pod kontrolom  Srbije. Kao što  dele elektroenergetski sistem, telekomunikacije, kosovski  budžet, tako će i Zajednica da deli industrijski i rudarski potencijal naše zemlje", rekao je Imeri.

Imeri je i na današnjem skupu ponovio protivljenje sporazumima sa Srbijom.

“Jahjaga, Tači i Mustafa traže dijalog, ali neće biti dijaloga o zajednici jer to podrazumeva neodobravanje od strane građana Kosova i aktivista Samoopredeljenja. Oni su govorili da treba da imamo dijalog bez ikakvih uslova, ali ono što je  istina je da imamo dijalog koji će da pronađe najbolji način kako da se prihvati i formira zajednica”, naglasio je lider Samoopredeljenja.

Članovi pokreta Samoopredeljenje najavili su proteste protiv Zajednice srpskih opstina i demarkacije granice sa Crnom gorom i narednih meseci, a za 9. januar sledeće godine u Prištini zakazan je, prema saopštenju opozicije veliki skup protiv ovih sporazuma.

Vezani članci

Komentari na članak

Prelistaj nove naslove »

DRAGAŠ Vrem.prognoza

Popularno

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Anketa

Konvertor valuta

Video Foto

Vaktija Dragaš