Imenovan novi šef Kosovske obaveštajne službe

Kosovska obaveštajna služba (AKI) dobila je novog direktora. Za šefa ovih obaveštajaca imenovan je Driton Gaši.

Imenovan novi šef Kosovske obaveštajne službe

Odluku o imenovanju doneli su kosovski predsednik i premijer, Hašim Tači i Isa Mustafa, potvrđeno je iz Tačijevog kabineta:

"Zasnivajući se na članu 84 (21) i članu 94 (8) Ustava Republike Kosovo, kao i na članu 5 (stavovi 3 i 5) Zakona Br. 03/L-063 o Obaveštajnoj agenciji Kosova, predsednik Tači i premijer Mustafa doneli su odluku o imenovanju gospodina Dritona Gašija za direktora Obaveštajne agencije Kosova."

Ovaj četrdesetogodišnjak, po obrazovanјu politikolog, kako prenose kosovski mediji, donedavno je bio generalni sekretar kosovskog ministarstva unutrašnjih poslova, dok je prethodno bio i službenik u Kancelariji za javnu bezbednost kosovskog premijera, direktor Odeljenja za javnu bezbednost kosovskog ministarstva unutrašnjih poslova, te savetnik UNDP-a u kosovskom MUP-u u vezi sa pitanjima trafikinga.

Gaši je imenovan na mesto šefa kosovskih obaveštajaca nakon što je 27. januara dotadašnji direktor, Agron Seljimaj, podneo ostavku. Razloge ostavke Seljimaj nije izneo u javnost, a u pismu koje je uputio Tačiju i Mustafi naveo je da, nakon sedam godina, koliko je proveo na mestu direktora ove službe, veruje da je vreme za njega i njegovu porodicu "da započnu novo poglavlje u životima."

Ipak, kosovski mediji su preneli da je Seljimajeva ostavka usledila nekoliko dana nakon što su mediji izvestili o "navodnim kršenjima tokom interne revizije" u KIA-i.

Izvor: (kossev.info)

Vezani članci

Komentari na članak

Prelistaj nove naslove »

DRAGAŠ Vrem.prognoza

Popularno

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Anketa

Konvertor valuta

Video Foto

Vaktija Dragaš