Hoti zatražio ukidanje viza u evropskom parlamentu

Premijer Avdulah Hoti izjavio je danas u Evropskom parlamentu da je ukidanje viza za građane Kosova najvažnije pitanje u pogledu evropske perspektive naše zemlje.

Hoti zatražio ukidanje viza u evropskom parlamentu

Izrazio je uverenje da će Kosovo dobiti status zemlje kandidata za članstvo u EU.

„Kosovo ima najmlađe stanovništvo u Evropi i za nas je veoma važno da otvorimo granice. Zajedno sa opozicijom radimo na tim procesima, posebno na dijalogu. Izveštavaću Skupštinu nakon svake runde dijaloga. Kada se postigne sporazum, potrebna nam je ogromna većina u Skupštini i radimo na vrlo jasnim principima da bismo postigli ovaj sporazum“, rekao je Hoti.

Takođe je govorio o specijalizovanim komorama, za koje je rekao da će biti poštovane, dodajući da je vlada Kosova posvećena vladavini zakona i da u tom pogledu neće praviti nikakve kompromise.

„Kosovo je zainteresovano za integraciju u EU, jer deli iste vrednosti“, rekao je Hoti u svom govoru pred evropskim poslanicima.

Premijer Hoti danas boravi u zvaničnoj poseti Briselu, tokom koje se sastao sa predsednikom Evropskog parlamenta Davidom Sasolijem, Kosovskom grupom prijateljstva u EP, evropskim poslanicima, kao i Odborom za spoljne poslove u EP.

 

Vezani članci

Komentari na članak

Prelistaj nove naslove »

DRAGAŠ Vrem.prognoza

Popularno

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Anketa

Konvertor valuta

Video Foto

Vaktija Dragaš