Hoti: Vlada će odlučiti da li treba ograničiti kretanja na severu Kosova

Premijer Kosova Avdulah Hoti izjavio je danas da na severu nije uvedena mera karantina, i da će odluku o tome doneti kosovska vlada.

Hoti: Vlada će odlučiti da li treba ograničiti kretanja na severu Kosova

Hoti je na konferenciji za medije istakao da niko ne može nametnuti meru karantina bez odluke Vlade Kosova, prenosi Koha.

"Na severu važi samo zakon Kosova, nema drugog zakona. Kao vlada, odlučićemo da li treba ograničiti kretanje. Kosovske institucije poštuju samo odluke koje proizilaze iz Vlade Kosova, nijednu drugu odluku. Na teritoriji Kosova se primenjuju samo kosovski zakoni. Na severu nema karantina. Nijedno telo koje može uvesti karantin tamo ne može to učiniti bez odluke Vlade Kosova", naveo je kosovski premijer.

Komentarišući izjavu Srpske liste koja Kosovo i dalje naziva Kosovo i Metohija i da potpredsednik vlade Goran Rakić dolazi iz ove stranke, rekao je da "Rakić podleže kosovskom zakonu".

"Potpredsednik vlade Goran Rakić koristi simbole Republike kakvi su bili i do sada. Jučerašnje izjave nije dao Rakić. Član je Vlade Kosova i podleže zakonu. Ja sam zadužen za vladin kabinet. Svaki je podložan kosovskim zakonima. U suprotnom, dužan sam doneti arbitražnu odluku. Njihova je stvar kako su se izjasnili", poručio je Hoti.

 

Vezani članci

Komentari na članak

Prelistaj nove naslove »

DRAGAŠ Vrem.prognoza

Popularno

Anketa

Konvertor valuta

Video Foto

Vaktija Dragaš