Hoti: Situacija je alarmantna, moguće ponovo restriktivne mere

Kosovski premijer Avdulah Hoti izjavio je da je situacija sa koronavirusom na Kosovu alarmantna, upozorivši da će restriktivne mere, koje su ranije bile na snazi, biti obnovljene ukoliko građani ne budu primenjivali preporuke zdravstvenih stručnjaka.

Hoti: Situacija je alarmantna, moguće ponovo restriktivne mere

“Urađen je kolosalni rad od strane zdravstvenih stručnjaka i profesionalaca i od svih institucija širom zemlje kako bi se situacija stavila pod kontrolu. Preduzete su ekstremne mere da se građani izoluju a koje su koštale i društvo i privredu. Ova pandemija oduzela je živote ljudi. Poslednjih nedelja popuštene su mere koje su izgleda dale ovaj rezultat koji vidimo u poslednja tri ili četiri dana”, rekao je Hoti.

Danas je, prema informacijama koje smo dobili iz Nacionalnog instituta za javno zdravlje, situacija alarmantna, rekao je Hoti, prenosi TV Kljan Kosova.

“Ako nismo svesni strogog pridržavanja smernica zdravstvenih stručnjaka, dužni smo da vratimo mere koje su prethodno preduzete radi zaštite života građana. Apelujem na svakog građanina da nam pomogne da prođemo kroz ovo što je lakše moguće”, rekao je Hoti.

nam da se moramo vratiti u svakodnevni život - na posao, školu i svaku instituciju, ali vrlo je važno da sledimo preporuke zdravstvenih stručnjaka, istakao je on i naveo da je situacija veoma ozbiljna.

“Ako nismo oprezni imaćemo povećanje broja zaraženih i budemo li se ponašali kao što smo se ponašali tokom poslednjih nekoliko dana, nemamo drugog izbora nego da vratimo prethodne mere i tada će ekonomski i socijalni sistem biti blokiran. To ne želimo, zato treba da radimo zajedno i da što lakše prevaziđimo ovu situaciju”, poručio je Hoti.

Hoti je izneo ove komentare tokom posete Nacionalnom institutu za javno zdravlje, gde je bio zajedno sa ministrom zdravlja Armendom Zemajem i ministrom obrazovanja, nauke i tehnologije Ramom Likajem.

 

Izvor: (kosovo-online.com)

Vezani članci

Komentari na članak

Prelistaj nove naslove »

DRAGAŠ Vrem.prognoza

Popularno

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Anketa

Konvertor valuta

Video Foto

Vaktija Dragaš