Hoti: Sa Zaevim dogovoren put, prelaz, gasovod i ski centar

Kosovski premijer, Avdulah Hoti, boravio je u petak u zvaničnoj poseti Skoplju gde se razgovaralo o „dobrosusedskim odnosima“ ali i inicijativi mini-Šengen. Danas, u kratkoj objavi na društvenim mrežama, Hoti je izneo još neke od dogovorenih detalja u vezi sa boljim povezivanjem.

Hoti: Sa Zaevim dogovoren put, prelaz, gasovod i ski centar

Sa premijerom Severne Makedonije, Zoranom Zaevim dogovoreno je: „zajednički granični prelaz na autoputu Priština – Skoplje, gasovod Skoplje – Priština, put Prizren – Tetovo i zajednički skijaški centar“, napisao je Hoti na Fejsbuku.

U poseti Skoplju pridružili su mu se i kosovski potpredsednik Vlade, Driton Selmanaj i ministarka spoljnih poslova, Meljiza Haradinaj Stubla.

Hoti je u Skoplju potpisao i sporazum sa predstavnicima SAD-a, memorandum o saradnji za stvaranje „bezbednih mreža“ pete generacije komunikacija (5G).

Pored ove obaveze iz vašingtonskog sporazuma, u Skoplju je Hoti najavio i ispunjavanje još jedne – one koja se odnosi na pristupanje inicijativi mini-Šengen zbog čega će se, kako je javio Klan Kosova Hoti sledećeg petka sastati sa inicijatorima ideje – predsednikom Aleksandrom Vučićem, premijerom Albanije Edijem Ramom i ovonedeljnim domaćinom, Zoranom Zaevim.

Vezani članci

Komentari na članak

Prelistaj nove naslove »

Korona virus Statistika

DRAGAŠ Vrem.prognoza

Popularno

Anketa

Konvertor valuta

Video Foto

Vaktija Dragaš