Hoti: Rizik od novog talasa, pooštrićemo mere

Premijer Avdulah Hoti, upozorio je da bi u narednim nedeljama moglo doći do povećanja broja zaraženih koronavirusom na Kosovu, kao rezultat toga najavio je pooštravanje mera za suzbijanje pandemije.

Hoti: Rizik od novog talasa, pooštrićemo mere

"Rizik od novog talasa kovid -19 na Kosovu je veoma visok. U poslednje dve nedelje broj obolelih opada, sa oko 30 aktivnih slučajeva na 100.000 hiljada stanovnika. Ali predviđanja su da bi taj broj mogao brzo premašiti cifru od 50, a onda bi prema protokolima mere trebalo pooštriti, kao što se dešava u većini zemalja EU“, objavio je Hoti na Fejsbuku.

Istakao je da je u poslednjih nedelju dana broj hospitalizovanih pacijenata povećan za 30 odsto, kao i to da je broj pozitivnih studenata na kovid-19 veliki, što, kako je naveo predstavlja ozbiljan rizik od širenja virusa.

"Stoga, svi moramo imati razumevanja za pooštravanja mera u narednim nedeljama, a koje bi predvidele zabranu  skupova u zatvorenom, ograničenja aktivnosti koje okupljaju građane, strogu kontrolu škola radi sprovođenja mera za suzbijanje pandemije kovid-19”, naveo je Hoti.

Naglasio je da će sve nadležne institucije, na centralnom i lokalnom nivou pripremiti akcione planove za nadzor sprovođenja propisanih mer

Vezani članci

Komentari na članak

Prelistaj nove naslove »

DRAGAŠ Vrem.prognoza

Popularno

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Anketa

Konvertor valuta

Video Foto

Vaktija Dragaš