Hoti: Primena novih mera protiv koronavirusa počinje od sutra

Predsednik vlade Kosova Avdulah Hoti objavio je večeras da će nove mere donete u cilju sprečavanja širenja koronavirusa biti primenjene od sutra.

Hoti: Primena novih mera protiv koronavirusa počinje od sutra

Hoti je na svom Fejsbuk nalogu napisao da će mere biti sprovedene od sutra, ali iz Vlade nije zvanično saošteno koje su odluke elektronske sednice na tu temu, najavljene za danas u 18 sati.

Ipak kako je Hoti ranije danas najavio na konferenciji za medije u gradovima sa velikim brojem zaraženih, među kojima su Priština, Prizren, Uroševac i Vučitrn, biće na snazi zabrani kretanja u periodu od 21 do 5 sati ujutru.

Precizirao je da će rad restorana u periodu kada je kretanje građana dozvoljeno biti ograničen samo na uslugu na otvorenom prostoru i dostavu.

Hoti je takođe je poručio i da će biti obezbeđen i veći broj testova, da će se odrediti prioriteti ko će se testirati, ali i da će se ubrzati procedura za nabavku uređaja za testiranje, kako bi se na dnevnom nivou na Kosovu obrađivali uzorci za oko 500 testiranih na koronavirus.

Planirana je i potpuna reorganizaciju klinika Univerzitetskog kliničkog centra Kosova, ali i stavljanje na raspolaganje privatnih bolnica.

Vezani članci

Komentari na članak

Prelistaj nove naslove »

DRAGAŠ Vrem.prognoza

Popularno

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Anketa

Konvertor valuta

Video Foto

Vaktija Dragaš