Hoti: Neću oklevati da proglasim vanredno stanje ukoliko to bude potrebno

Premijer Kosova Avdulah Hoti u današnjem obraćanju skupštini izjavio je da neće oklevati da proglasi vanredno stanje ukoliko to bude potrebno, dok ga je predsednica skupštine Vljosa Osmani ipak podsetila da to pravo na Kosovu ima samo predsednik, prenosi Koha.

Hoti: Neću oklevati da proglasim vanredno stanje ukoliko to bude potrebno

Hoti se u svom obraćanju pozvao na nacrt zakona o pandemiji koji vlada smatrala nepotrebnim.

„Danas smo na sastanku Vlade razmatrali Nacrt zakona koji je stigao iz skupštine za upravljanje pandemijom. Procena pravnih eksperata vlade je da ovaj zakon ne rešava problem, jer osnovna prava zakonom ne mogu biti ograničena, kao što se dogodilo s odlukama prethodne vlade koje su proglašene neustavnim. Jedino rešenje, ako moramo ići do krajnjeg ograničenja kretanja na nacionalnom nivou, je proglašavanje vanrednog stanja", rekao je Hoti.

Ipak, predsednica parlamenta Vjosa Osmani podsetila je Hotija da predlog za vanredno stanje daje samo predsednik.

„Predlog za vanredno stanje u skladu sa našim Ustavom nije pravo premijera, već samo predsednika. Predsednik se pre izdavanja uredbe savetuje sa premijerom. Međutim, u ovoj Skupštini ne može biti predloga ili akta vlade za vanredno stanje, već samo predsednika. Zbog toga je dobro biti jasan u vezi sa kompetencijama koje imate ", dodala je Osmanijeva.

Vezani članci

Komentari na članak

Prelistaj nove naslove »

DRAGAŠ Vrem.prognoza

Popularno

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Anketa

Konvertor valuta

Video Foto

Vaktija Dragaš