Hoti: Ako se ovaj tempo nastavi bićemo primorani da vratimo mere potpune izolacije

Ukoliko se nastavi trend porasta zaraženih kovidom-19 kosovska vlada će biti primorana da vrati mere potpune izolacije, napisao je na Fejsbuku premijer Kosova Avdulah Hoti.

Hoti: Ako se ovaj tempo nastavi bićemo primorani da vratimo mere potpune izolacije

"Slučajevi sa kovidom-19 su u porastu. Takvim tempom Klinika za zarazne bolesti uskoro će biti blokirana i tada će se naši lekari suočiti sa teškim moralnim odlukama o tome kome prvo treba da se pomogne. Te prizore smo videli na mestima koja su teško bila pogođena pandemijom. Ne možemo dozvoliti da se dogode takve situacije. Ako se ovaj tempo nastavi, bićemo primorani da vratimo mere potpune izolacije, što će imati ozbiljne posledice za našu ekonomiju i porodice", napisao je Hoti.

On je podsetio da su mere zaštite vrlo jednostavne: maske, fizička udaljenost i pranje ruku.

"Samo to je dovoljno da zaštitimo sebe, svoju decu, roditelje, ali i saradnike, putnike u autobusu i taksiju ili osobu pored nas za susednim stolom u restoranu", napisao je Hoti.

Hoti je dodao da su Ministarstvo zdravlja i Nacionalni institut za javno zdravlje Kosova pripremili priručnik za mere zaštite od kovida-19, koji je obavezan.

Prema njegovim rečima, odgovornost direktora, predstavnika opštine, javnog preduzeća, agencija, vlasnika  firmi, restorana, transportnih vozila je da obezbede i preduzmu mere u skladu sa tim priručnikom.

"Nepoštivanje ovih mera ugrožava zdravlje građana i kažnjivo je. Neće biti tolerancije prema onima koji krše ova pravila. Ne možemo trpeti kao društvo zbog neodgovornosti rukovodilaca institucija ili preduzeća koji ne preduzimaju adekvatne zaštitne mere", napisao je Hoti.

Vezani članci

Komentari na članak

Prelistaj nove naslove »

DRAGAŠ Vrem.prognoza

Popularno

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Anketa

Konvertor valuta

Video Foto

Vaktija Dragaš