Hoti: Ako ne bude priznanja od Srbije, vraćamo recipročne mere

Kosovski premijer Avdulah Hoti ponovio je danas svoj stav da neće biti konačnog sporazuma između Srbije i Kosova bez uzajamnog priznanja, ističući da će, ako se to ne dogodi, Kosovo vratiti mere reciprociteta, prenosi Ljajmi.

Hoti: Ako ne bude priznanja od Srbije, vraćamo recipročne mere

"Ukinuli smo recipročnu taksu da bi počeo dijalog, ali ne onaj dijalog iz 2011. već da bi ušli u dijalog za uzajamno priznanje i međunarodni sporazum. Nema tehničkog dijaloga i nema parcijalnog sporazuma koji ćemo potpisati i doneti ovde u skupštinu, kao što su bili oni o fusnoti i tablicama. Ovo je dijalog o finalnom sporazumu sa uzajamnim priznanjem, tako da ili ćemo doneti takav sporazum ili ćemo konstatovati da ne možemo da postignemo sporazum i onda ćemo se vratiti na recipročne mere", rekao je Hoti.

On je pred poslanicima u Skupštini Kosova govorio i u vezi odustajanja od članstva u međunarodnim institucijama, ističući da je vlada na čijem je čelu zaustavila trend povlačenja priznanja nezavisnosti Kosova.

Hoti je upitao poslanike da li su razgovarali sa bivšim ministrom unutrašnjih poslova Gljaukom Konjufcom, kada je tražio odlaganje članstva u Interpolu.

"Pitam vas, da li ste pitali Konjufcu kada je bio na sednici vlade o odlaganju apliciranja za članstvo u Interpolu. Imamo više od deset povlačenja priznanja u poslednje tri godine, šta smo radili u vezi sa tim? Zaustavili smo negativni trend i dobili jedno priznanje. Uspevamo da našu politiku uskladimo sa SAD i EU. I ako neko misli da može da osnaži naš suverenitet bez ovih prijatelja, neka misli", zaključio je Hoti.

Vezani članci

Komentari na članak

Prelistaj nove naslove »

DRAGAŠ Vrem.prognoza

Popularno

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Anketa

Konvertor valuta

Video Foto

Vaktija Dragaš