Hašim Tači:Napadi na Srpsku listu rasizam

Predsednik Kosova Hašim Tači izjavio je da su napadi na poslanike Srpske liste čin rasizma, dodajući da oni nisu pretnja kosovskoj državnosti.

Hašim Tači:Napadi na Srpsku listu rasizam

Tači je na okruglom stolu o budućnosti dijaloga sa Srbijom rekao da će u završnoj fazi razgovora sa Beogradom, Priština imati jedinstveni tim koji će činiti ljudi iz vladinih institucija, civilnog društva, akademije nauka i medija.

Čestitajući Kosovu na osnivanju institucija, predsednik Hašim Tači je rekao da je sada pred njima ogroman posao, te da obaveze koje je Priština preuzela mora da ispuni, u prvom redu usvajanje Sporazuma o demarkaciji sa Crnom Gorom i sprovođenje dogovora iz Brisela, pre svega osnivanje Zajednice sa srpskom većinom.

Predsednik Tači ističe da dijalog nema alternativu i on ostaje jedini način rešavanja otvorenih pitanja između Kosova i Srbije.Završna faza dijaloga će prema kosovskom predsedniku doneti obostrano priznavanje i pomirenje.

Napade na Srpsku listu, predsednik Tači vidi kao rasistički čin i navodi da poslanici ove liste nisu pretnja po kosovsku državnost.

”Kosovo ne može da gradi svoju evroatlansku budućnost na osnovu neprijateljstva prema Srbima”, podvukao je Hašim Tači.

Govoreci o transformaciji KBS-a u vojsku Kosova, Tači je rekao da očekuje da se u ovaj proces što pre uključi i Vlada, navodeci da je siguran da će osnivanje vojske podržati sve zajednice na Kosovu i da će Oružane snage biti formirane uskoro.

 

 
 
 

Vezani članci

Komentari na članak

Prelistaj nove naslove »

DRAGAŠ Vrem.prognoza

Popularno

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Anketa

Konvertor valuta

Video Foto

Vaktija Dragaš