Haradinaj u Ćirilici: Lično sam molio Đurića preko svih kanala da sačeka da istekne zabrana ulaska

Marku Đuriću je 26. marta bio zabranjen ulazak na Kosovo do sutradan i mislili smo da se neće pojaviti.

Haradinaj u Ćirilici: Lično sam molio Đurića preko svih kanala da sačeka da istekne zabrana ulaska

Čak sam ga lično molio, preko svih kanala - da sačeka do sutra kada istekne zabrana ulaska. Da je samo sačekao dan kasnije, sve bi bilo u redu. Bio je to nespretan splet okolnosti i moram da kažem da je i Srbija tu pogrešila. Najverovatnije je predsednik Vučić zvao nekoga u Prištini i niko ovde nije želeo da se to oduži. Mene niko nije zvao, a bio sam za to da se Đurić ne dovodi u Prištinu, da se što pre to završi i da se čovek vrati svojoj kući - ovako je kosovski premijer, Ramuš Haradinaj, za srpsku javnost sinoć komentarisao privođenje Đurića u Mitrovičkom dvoru. Kaže i da je to bila "jedna čudna situacija" i da se "niko zbog toga nije osećao dobro". 

U intervjuu za Happy televiziju, u emisiji "Ćirilica", sa novinarom Milomirom Marićem u Prištini, Haradinaj je odgovarao i na druga pitanja, između ostalog, u vezi sa formiranjem Zajednice srpskih opština, ali i njegovim učešćem u ratu na Kosovu. Podseća da je aktivirao "mehanizme" za formiranje ZSO i poručuje: "Hajde da prvo ustanovimo o kakvoj ZSO je reč, pa tek onda kada će biti formirana." Jedna solucija je da se formira po Briselskom sporazumu, ali to nije konačno, jer Ustavni sud Kosova mora da odluči o tome. Izvor našeg postojanja je Ustav.

Tako svi ovde funkcionišemo - kazao je dalje Haradinaj. Jedno od pitanja srpskog novinara za kosovskog premijera bilo je - "da li je nekoga ubio" tokom rata na Kosovu. "Ne znam, verovatno. Rat je rat. Ja sam obukao uniformu svestan posledica. Izgubio sam dva brata u uniformi, a isto tako razmišlja i srpski vojnik kada krene u rat. Ako ne možeš to da podneseš, onda nemoj ulaziti u sukob," odgovorio je Haradinaj. U nastavku pogledajte video zapis Marićevog i Haradinajevog razgovora koji je vođen na srpskom jeziku. U snimku emisije, u kojem se smenjuju sagovornici, a koji traje duže od tri sata, intervju sa kosovskim premijerom počinje od 39. minuta. 

Vezani članci

Komentari na članak

Prelistaj nove naslove »

DRAGAŠ Vrem.prognoza

Popularno

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Anketa

Konvertor valuta

Video Foto

Vaktija Dragaš