Haradinaj: U Briselu smo najviše govorili o liberalizaciji

Predsednik Vlade Kosova Ramuš Haradinaj održao je konferenciju za novinare povodom jučerašnjeg učešća na Savetu za pridruživanje i stabilizaciju u Briselu, na kojoj je govorio o temama sastanka i razlogu otkazivanja konferencije sa šeficom evropske diplomatije.

Haradinaj: U Briselu smo najviše govorili o liberalizaciji

Premijer Kosova demantovao je navode da je Federika Mogerini bila uvređena zbog njegovog zahteva da se poveća učešće SAD u dijalogu Beograda i Prištine i naveo da to nije razlog za otkazivanje konferencije za medije koju je zajedno sa šeficom evropske diplomatije trebalo da održi po završetku sastanka.

“Objavili smo zajedničko saopštenje ali nismo imali konferenciju za novinare, zbog toga što smo kasnili. O nekim temama vodila se diskusija na odgovarajući način, tako da su nam one oduzele malo više vremena. Takođe sam obavestio evropske zvaničnike da SAD treba da imaju važnu ulogu u procesu dijaloga”, naveo je Haradinaj.

Haradinaj je izjavio da je u Briselu izrazio zabrinutost zbog toga što Kosovu još uvek nije uveden bezvizni režim.

"Na sastancima smo iskoristili priliku da izvestimo o prioriteima, regionalnom razvoju, dijalogu, na sastancima je takođe dominiralo i pitanje vizne liberalizacije i statusu kandidata za Kosovo, ja sam iskoristio prilku da predstavim naša pitanja”, istakao je premijer Kosova.

Premijer je na konferenciji komentarisao i ostavku Glavnog sudije u misiji Euleks na Kosovu, Malkolma Simonsa koji je kao razlog svoje ostavke naveo korupciju u okviru te misije i nereagovanje na njegove pritužbe.

“Štetno je za bilo koju organizaciju kada njihov član govori o takvim stvarima. Ono što je mene iznenadilo je to što jedan principialan sudija nije reagovao u vreme kada je došlo do prekršaja, nego kada je sve prošlo i kada je situacija izbledela”, rekao je Haradinaj.

Ramuš Haradinaj je juče boravio u prvoj zvaničnoj poseti Briselu od kada je izabran na mesto predsednika Vlade Kosova.

Vezani članci

Komentari na članak

Prelistaj nove naslove »

DRAGAŠ Vrem.prognoza

Popularno

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Anketa

Konvertor valuta

Video Foto

Vaktija Dragaš