Haradinaj: Thaçi me napada jer se plaši povećanog poverenja u Ramusha Haradinaja i AAK

Kosovski premijer, Ramush Haradinaj, sastaće se 6. juna u Berlinu sa nemačkom kancelarkom Angelom Merkel. Gostujući u emisiji Pressing na T7 potvrdio je i da su mu odnosi sa Hashimom Thaçijem narušeni i dao ocenu da ga Thaçi napada zato što se plaši njegove popularnosti.

Haradinaj: Thaçi me napada jer se plaši povećanog poverenja u Ramusha Haradinaja i AAK

Haradinaj je potvrdio da će se sastati sa kancelarkom Angelom Merkel 6. juna u 11 časova u Berlinu, a govorio je i o poslednjem sastanku u ovom gradu održanom krajem aprila.

Rekao je da je sastanak sa liderima Zapadnog Balkana i kancelarkom Merkel i predsednikom Francuske, Emanuelom Makronom, bio istorijski za Kosovo i da niko ne može ništa negativno reći o tom sastanku, misleći pritom na ocene kosovskog predsednika, Hashima Thaçija, o tome kako je Evropa pokazala da je slaba i neujedinjena na tom sastanku.

Negirao je da je vizna liberalizacija bila uslovljena ukidanjem taksi tokom tog sastanka.

„Kritikovali su me zbog toga što nisam odustao od taksi, već sledećeg dana mi je nemački ministar potvrdio (da je Nemačka odlučila da liberalizuje vize za Kosovo). Odabrali su mene da mi to saopšte“, rekao je Haradinaj.

Gostujući u emisiji Pressing na T7 Haradinaj je negirao optužbe kosovskog predsednika o tajnim sastancima sa Milanom Radoičićem, a sa njim se sastajao samo kao sa zvaničnikom Srpske liste, naveo je.

„Da su imali nešto za mene, pripisali bi mi. Šta ima Hashim za mene, neka stavi na sto. Ne samo on već i drugi“, rekao je Haradinaj.

 

Smatra da ga Thaçi napada jer se plaši poverenja koje narod ima u njega.

„Povećano je poverenje u Ramusha Haradinaja i u AAK“, rekao je Haradinaj u Pressing-u.

Govoreći o odnosu sa Thaçijem potvrdio je da je narušen, ali je naglasio da tu nema ničega ličnog.

Vezani članci

Komentari na članak

Prelistaj nove naslove »

DRAGAŠ Vrem.prognoza

Popularno

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Anketa

Konvertor valuta

Video Foto

Vaktija Dragaš