Haradinaj: Potpisivanje Sporazuma dobra vest za Kosovo

Premijer Kosova, Ramuš Haradinaj, sastao se sa predstavnicima Korporacije izazova milenijuma, predvođenih rukovodiocem ekipe za Kosovo, Sarahom Olmsteadom i nacionalnim koordinatorom, Petritom Selimiom.

Haradinaj: Potpisivanje Sporazuma dobra vest za Kosovo

Nakon sastanka održana je zajednička konferencija za medije.

Ovom prilikom Haradinaj je kao dobru vest ocenio potpisivanje sporazuma, koji će uticati na štednju energije, energetsku efikasnost, kao i na poboljšanje života mladih na Kosovu. 

„Potpisivanje sporazuma o grantu za Kosovo, iz Fonda izazova milenijuma, je dobra vest za Kosovo. Razgovarali smo o efektima koji će ovaj sporazum imati na Kosovu, posebno o svim onim efektima koji će imati na štednju energije, u oblasti energetske efikasnosti, ali i u drugim oblastima našeg života. Uveren sam, da ćemo uz ovakve vesti potvrditi da naši mladi mogu da žive na Kosovu a ne da traže nadu u drugim zemljama“, rekao je Haradinaj.

Rukovodilac ekipe Izazova milenijuma na Kosovu, Sarah Olmstead, izrazila je zadovoljstvo što će ovaj izdvojen fond za Kosovo pomoći u stvaranju bolje budućnosti i vraćanje poverenja u Vladu.

„U ime Izazova milenijuma i Vlade Amerike, želim da izrazim entuzijazam što radimo na Kosovu. Ovo je naš prvi program u ovom regionu nakon dugo vremena, i jedva čekamo da počinjemo da radimo i da izgradimo bolju budućnost koju je naglasio premijer Haradinaj. Nadamo se da ćemo izgraditi poverenje u Vladu i pomoći u stvaranju boljeg sveta“, rekla je Olmstead.

Nacionalni koordinator Kancelarije izazova milenijuma u Kancelariji premijera, Petrit Selimi, rekao je da će fond početi da se osnuje na kraju ove godine, dakle da se uspostavlja jedna fondacija, koja će izdvojiti brojna sredstva u oblasti energetske efikasnosti i vladavine prava.

„Nećemo čekati još mnogo godina ili meseci da osnujemo fond. Kancelarija premijera biće u rukovodećoj poziciji stvaranja fonda, dok će američka ekipa, od kojih su neki došli, biće tu da nam pružaju pomoć“, rekao je Selimi, koji se zahvalio premijeru Haradinaj i drugim institucijama na pruženoj pomoći u poslednjih 18 meseci na izradi projekata.

Selimi je takođe rekao da će u naredne tri godine biti uložen iznos od 49 miliona dolara, što predstavlja najveći američki grant od perioda nakon sukoba, u vrlo važnim oblastima za kosovsku ekonomiju.

Vezani članci

Komentari na članak

Prelistaj nove naslove »

DRAGAŠ Vrem.prognoza

Popularno

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Anketa

Konvertor valuta

Video Foto

Vaktija Dragaš