Haradinaj osudio ranjavanje srpskog mladića u Mitrovici

Bivši kosovski premijer Ramuš Haradinaj osudio je večeras incident koji se pre nešto više od tri sata dogodio u neposrednoj blizini mosta na Ibru, sa severne strane, kada je u tuči koja je izbila između srpskih i albanskih mladića, povređen 17-godišnji D.B. srpske nacionalnosti, koji je posle uboda nožem, ali i drugih povreda malo pre operisan u KBC Kosovska Mitrovica.

Haradinaj osudio ranjavanje srpskog mladića u Mitrovici

"Oštro osuđujem slučaj tuče i ubadanja nožem mladog Srbina na mostu reke Ibar. Pozivam pravosudne organe da brzo razjasne slučaj i osude ih kako bi dobili kaznu koju zaslužuju. Kosovo je država svih svojih građana i stalno je bila primer tolerancije i različitosti. Ovakvi postupci su izolovani slučajevi i nikada neće ugroziti mir i sigurnost u zemlji!“, izjavio je kosovski premijer, a portalu KoSSev prosledila portparolka Donjeta Gaši.

Do incidenta je došlo večeras oko 18 časova, u neposrednoj blizini Ibarskog mosta, sa severne strane, kada su se sukobile grupe Srba i Albanaca. To je potvrdio major policijske stanice Severna Mitrovica, Besim Hoti, pozivajući se na izjave svedoka, dodavši da su albanski mladići potom pobegli prema jugu. Policija pregleda snimke bezbednosnih kamera kako bi utvrdila i šta se stvarno desilo.

Mladić D.B. koji će uskoro napuniti 18 godina, uboden je oštrim predmetom u predelu desne strane stomaka, potvrdio je za KoSSev portparol Kosovske policije za Region Sever, poručnik Branislav Radović. Predsednik Srbije je večeras obavestio javnost, pozivajući se na razgovor sa direktorom KBC u Severnoj Mitrovici Milanom Ivanovićem da je mladić večeras operisan, a da su operaciju komplikovale i druge povrede – nagnječenog rebra i oštećene arterije.

Za razliku od kosovskog premijera, Vučić ima drugačiji pogled u odnosu na stanje sigurnosti i raspoloženje većinskog stanovništva u Severnoj Mitrovici.

Incident je povezao sa „antisrpskim i anti-Beograd pristupom“ albanskih političara u kampanji, te da Albanci imaju „fascinaciju“ Severnom Mitrovicom.

„U takvim prilikama kada širite emociju mržnje prema srpskom narodu, ovakvi incidenti su više nego mogući“, ocenio je, dodavši:

„Zato sam govorio koliko je opasno otvaranje baš tog mosta na Ibru, zato što je želja Albanaca bila samo Sever Kosova i baš ulica Kralja Petra“.

Ipak, i on se složio sa ocenom policije da treba sačekati i videti snimke kako bi se utvrdilo šta se dogodilo, iako je otkrio da je mladić bio „namamljivan“.

Vezani članci

Komentari na članak

Prelistaj nove naslove »

DRAGAŠ Vrem.prognoza

Popularno

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Anketa

Konvertor valuta

Video Foto

Vaktija Dragaš