Haradinaj o susretima u Hagu s Miloševićem: Bio je uplašen, pričali smo na engleskom, pitao me - zašto

Bivši kosovski premijer Ramuš Haradinaj, koji je dva puta bio optužen i oslobođen zbog nedostatka dokaza u Haškom tribunalu, govorio je sinoć u emisiji "Balkan" na TV ABC o suočavanju sa Slobodanom Miloševićem u zatvoru u Hagu.

Haradinaj o susretima u Hagu s Miloševićem: Bio je uplašen, pričali smo na engleskom, pitao me - zašto

Haradinaj je ispričao o susretima koje je imao sa Miloševićem i razmenu međusobnih "dobacivanja", šta ga je pitao i koji je bio odgovor jednog od ratnih komandanata OVK.

"Video sam ga nekoliko puta, bili smo na različitim spratovima, ja na trećem, on na prvom zbog starosti i blizine radnih prostorija za advokate, ali obično kada smo imali posete ili sastanke sa advokatima, koristili smo iste zajedničke prostorije", rekao je Haradinaj.

Dodao je da je sa Miloševićem razgovarao smo dva-tri puta.

"Kada sam ga video prvi put nisam ga prepoznao, ranije sam ga video samo na televiziji, lepo odevenog, dok je ovde bio prizemljen, uplašen, nosio je neki ribarski prsluk sa mnogo džepova i razgovarao sa mnom na engleskom. Nekim lošim engleskim, pitao me je da li sam ja taj? Nisam znao s kim razgovaram i zastao sam da ga pogledam, a on je rekao, ja sam Milošević, jer smo bili prilično udaljeni", istakao je Haradinaj.

Milošević ga je, kako je naveo Haradinaj, pitao "kako ti ovde izgleda".

"Prvo pitanje koje mi je postavio i to je bila neka vrsta cinizma, kao hvala Bogu što si došao. Ja sam mu rekao ne znam, vi ste ovde duže vremena, kako ste? Naravno, tu su bili i čuvari i osoblje, rekao mi je da ću sam videti kako je. Pitao me je kako je tamo dole, a ja sam mu uzvratio pitanjem, gde to dole? Rekao je na Kosovu, na to sam ja odgovorio da nije dobro", ispričao je Haradinaj.

Milošević je, prema rečima Haradinaja, upitao "zašto".

"Rekao sam mu da imamo problem sa Evropljanima, oni žele da od nas naprave državu, ali multietničku, ali i Amerikanci, puno problema, a on je opet pitao, zašto? Rekao sam mu da žele da nam stvore vojsku kao što su njihove vojske, i ovo mu se nije uopšte svidelo. I to je bio poslednji put da smo se videli. Tu su bili svi ostali, Šešelj i drugi. Neki od njih su imali načina da objasne istoriju svog naroda", rekao je Haradinaj.

Ratni drugovi Haradinaja iz vrha OVK, od Hašima Tačija do Kadrija Veseljija, Redžepa Seljimija i Jakupa Krasnićija, sad se suočavaju sa pravdom u Hagu.

RAMUŠ HARADINAJ

Izvor: (kosovo-online)

Vezani članci

Komentari na članak

Prelistaj nove naslove »

DRAGAŠ Vrem.prognoza

Popularno

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Anketa

Konvertor valuta

Video Foto

Vaktija Dragaš