Haradinaj: Neka Europa i Amerika znaju nama ne treba sloboda ako smo izolirani

Premijer Kosova Ramush Haradinaj izjavio je kako ne želi slobodu koja izoluje Kosovo.

Haradinaj: Neka Europa i Amerika znaju nama ne treba sloboda ako smo izolirani

Haradinaj je također izjavio kako će zatvoriti svaku temu koja je otvorena s Crnom Gorom, kako je rekao, problem sa Kolom i Čakorom.

"Ne želimo slobodu koja izolira Kosovo. Borili smo se za slobodu da uživamo u svemu. Neka Europa i Amerika znaju da nama ovako izoliranima ne treba sloboda. Zainteresirani smo i za uspostavljanje dobrih odnosa s Crnom Gorom, da zatvorimo svaku temu koju smo otvorili. Čak i problem sa Koulom i Čakorom", kaže Haradinaj.

Šef izvršne vlasti je također rekao da su zainteresirani za stvaranje dobrosusjedskih odnosa sa Srbijom, te da je cilj uzajamno priznavanje, ali, kako je naglasio, koje nikako ne dovodi u pitanje status Kosova.

"Zainteresirani smo za život u dobrosusjedstvu sa Srbijom, ali ne i za razgovor o statusu jer je zatvoren 1999. godine. S njima moramo riješiti samo pitanje priznavanja. Neka niko više ne očekuje mir i stabilnost na Balkanu na štetu slobode Kosova", rekao je Haradinaj.

Haradinaj je iznio ove komentare na 20. godišnjicu oslobođenja Peći i Dečana, u gradu Peći, gdje je otkrivena i statua heroja nacije general-majoru Shkelzenu Haradinaju i obelisk 183 palih boraca iz opštine Peć.

Izvor: (info-ks.net)

Vezani članci

Komentari na članak

Prelistaj nove naslove »

DRAGAŠ Vrem.prognoza

Popularno

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Anketa

Konvertor valuta

Video Foto

Vaktija Dragaš