Haradinaj: Moguće da će u septembru da se donese odluka o vizama

Premijer i istovremeno predsjednik AAK, Ramush Haradinaj, rekao je jučer da mu je u Njemačkoj obećana vizna liberalizacija i potvrdio da mogući datum odluke može biti septembar.

Haradinaj: Moguće da će u septembru da se donese odluka o vizama

Pred članovima partije koju vodi, Haradinaj je govorio o viznoj liberalizaciji i tom prilikom je rekao da je to sada završena stvar.

"Predsjednik je održao konferenciju za vize. Sutradan Seehofer, na prijemu mi je rekao imaš pozdrave od kancelarke Merkel. Imamo jedinstven stav prema vizama. Ušli smo na sastanak, on je rekao pričali smo o ovoj temi sa kancelarkom, ovi će se onesvestiti kada shvate, mi smo za liberalizaciju viza i to odmah. Potvrdio sam ovo Rumuniji (prim. red. Rumunija trenutno predsjedava Savjetom EU, tijelom koje treba da donese konačnu odluku o liberalizaciji). Postoji mogućnost da oni juna stave ovo na dnevni red, ali predsjedavanje EU preuzima Finska i vjerujem da ćemo biti na dnevnom redu vrlo brzo. Nemaju razloga zemlje EU da se zamjere sa Njemačkom za jednu ovakvu stvar. Zbog ovoga vas uvjeravam da se liberalizacija viza već dogodila. To što trebaju da glasaju zemlje je samo tehničko pitanje. Moguće je da će u septembru da se donese odluka da se mi u toku jedne godine krećemo slobodno“, rekao je on, izvještava Ksp.

.

Vezani članci

Komentari na članak

Prelistaj nove naslove »

DRAGAŠ Vrem.prognoza

Popularno

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Anketa

Konvertor valuta

Video Foto

Vaktija Dragaš