Haradinaj: Mogerini poručila ukinite taksu i nastavićemo dijalog o podeli Kosova

Premijer Kosova Ramuš Haradinaj izjavio je danas da je poruka visoke predstavnice EU za spoljnu politiku i bezbednost Federike Mogerini u Tirani da će nakon ukidanja takse koja je uvedena na robu iz Srbije i Bosne i Hercegovine odmah pozvati na nastavak dijaloga može protumačiti kao „dijalog za hitnu podelu Kosova“.

Haradinaj: Mogerini poručila ukinite taksu i nastavićemo dijalog o podeli Kosova

Na konferenciji za medije posle današnje sednice Vlade Kosova Haradinaj je rekao da je „izuzetno značajno“ da su sada dijalog Kosova i Srbije u svoje ruke uzele Nemačka i Fracuska čime je „oduzeta iz ruke Mogerinijevoj i da više nema opasnosti od podele, već je obezbeđena stabilnost procesa“.

Poručio je da neće biti ukidanja takse dok je za Mogerini rekao „hvala bogu ona je završila mandat“, a zahvaljujući se EU rekao je da je skinuo sa dnevnog reda agendu Mogerini o podeli Kosova.

„Učinili su nam veliku čast. Zahvaljujem im se“, kazao je kosovski premijer.

Govoreći o rezoluciji Skupštine Kosova o genocidu Srbije nad kosovskim Albancima, Haradinaj je rekao da je „vreme da se razjasni prošlost“.

„Zločini se negiraju od strane lidera Srbije. Ne sviđa im se da prihvate istinu. Pitanje je da se razjasni prošlost i da žrtve dobiju prava koja im se negiraju“, kazao je Haradinaj.

Vezani članci

Komentari na članak

Prelistaj nove naslove »

DRAGAŠ Vrem.prognoza

Popularno

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Anketa

Konvertor valuta

Video Foto

Vaktija Dragaš